Politic

Cum se plimbă pe stradă președintele Austriei

Președintele Austriei se plimbă nestingherit pe stradă, fără mașini de lux sau bodyguarzi. Acesta poate fi oricând surprins de trecători, ceea ce se și întâmplă deseori.

O imagine cu președintele Austriei, Van der Bellen, a fost postată pe rețelele de socializare. Potrivit http://bani.md/poza-zilei-cum-se-plimba-pe-strada-presedintele-austriei-foto—93131.html, acesta merge pe stradă prin mulțime, singur, nefiind însoțit de vreun bodyguard, coloană oficială sau orice fel de pază de corp, cu un ghiozdan în spate și cu un pachet în mână, în care internauții spun că se află prânzul sau o gustare a președintelui.

Asta deși Austria este considerată o țară cu un nivel economic destul de ridicat, cu un PIB pe cap de locuitor de 48.350 de dolari (2011), iar PIB-ul total al țării constituie 402 miliarde de dolari.

Alexander Van der Bellen a candidat independent la funcția de președinte al Austriei la alegerile din decembrie 2016. Acesta s-a clasat pe primul loc în urma celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, cu 53,6% din voturi.

Poziţia de preşedinte în Austria este simbolică, fără puteri executive, însă Hofer a indicat clar că doreşte să fie un şef de stat activ, ameninţând să demită guverne în cazul introducerii de taxe şi să ceară organizarea de referendumuri pe o serie de teme, chiar dacă convocarea de plebiscite nu intră în atribuţiile preşedintelui.

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker