Util

Va fi mai uşor de iniţiat o afacere

Numărul actelor permisive eliberate pentru inițierea și desfășurarea afacerilor se va reduce. De această dată cu 150, potrivit unui proiect de lege aprobat de executiv. Premierul Pavel Filip a reamintit, în ședința din 12 iunie a Guvernului, că în prima rundă numărul actelor permisive a fost redus de la peste 400 la mai puțin de 300, dar continua să fie mare. Cu implicarea experților internaționali și locali, a  fost efectuată o nouă inventariere și ca rezultat au rămas peste 100 de acte permisive, transmite IPN.

Pavel Filip a menționat că nu este vorba doar despre diminuarea costurilor suportate de reprezentanții antreprenoriatului, dar se reduce și timpul solicitat.

Proiectul noului Nomenclator al actelor permisive este divizat în trei componente: autorizații, certificate și licențe.

Modificările promovate de Guvern exclud dreptul autorităților de a respinge fără motiv cererea depusă de agentul economic. În cazul în care aceasta nu este completată în modul corespunzător sau nu sunt anexate toate documentele stabilite de lege, autoritatea va anunța solicitantul și va putea prelungi termenul de emitere a actului cu până la 30 de zile.

Documentul urmează să fie transmis Parlamentului pentru examinare şi aprobare.

Foto simbol. Sursa: bizlaw.md

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker