Evenimente

O oră de desen în carieră

De Ziua Mondială a Mediului, 10 elevi de la Şcoala de Arte din oraşul Rezina, însoțiți de pedagogul lor de pictură, au mers să picteze într-o carieră de calcar din apropiere.

Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu, agenţia ONU care coordonează activităţile de mediu, în fiecare an recomandă anumite teme pentru acţiunile desfăşurate cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, marcată pe 5 iunie. Tema din 2017 a fost “Conectarea oamenilor la natură” cu îndemnul să petrecem mai mult timp în sânul naturii, să apreciem frumuseţea şi importanţa ei şi să avansăm în acţiunile de a proteja Natura.

Noi am marcat acest eveniment în cariera de calcar a companiei „Lafarge Ciment (Moldova)”, în cadrul unei ore de desen dedicată naturii.

Scopul propus a fost conştientizarea importanţei protejării naturii, captarea şi redarea în culori a naturii din carieră. În afară de faptul că au pictat, copiii au avut posibilitatea să urmărească procesul de extragere a materiei prime și au aflat multe lucruri despre biodiversitate. Lucrările copiilor au fost expuse în incinta blocului administrativ al companiei „Lafarge Ciment (Moldova)” SA şi sunt admirate atât de angajaţii companiei, cât şi de vizitatori.

Ziua Mondială a Mediului a fost stabilită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în anul 1972, cu prilejul Conferinţei de la Stockholm privind Mediul.

Oxana Erşov

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker