Politic

După 3 controale ale fiscaliştilor, poliţiştii au făcut percheziţie ca să verifice o eventuală evaziune fiscală

Vineri, 16 iunie, 3 grupuri de poliţişti, inclusiv câteva persoane înarmate şi cu cagule pe cap ai descins la SRL „Bagser-service” din Rezina, cu ordonanţă de percheziţie. Potrivit proprietarului întreprinderii, Serghei Bagrin, poliţiştii şi-ar fi motivat acţiunea prin faptul că poliţia din Rezina a intentat un dosar penal pe evaziunea fiscală depistată la întreprinderea dată. A fost percheziţionat sediul întreprinderii, magazinul, apartamentul, casa în stadiu de construcţie şi garajul respectivului. S.Bagrin a precizat că poliţiştii au ridicat de la dânsul 35,1 mii de lei, de la soţie – 3200 de lei, 400 de euro şi un caiet de note muzicale al feciorului care învaţă în clasa a patra, de asemenea mai multe documente privind activitatea întreprinderii. Dumnealui a mai concretizat că în ultimul an întreprinderea a fost de trei ori controlată de colaboratorii fiscului, care nu au constatat încălcări.

 

În imagine: Serghei Bagrin afirmă că această fotografie a fost trucată.

 

Ulterior posturile de televiziune Prime, Publika, portalurile Moldova24, Point.md ş.a. cunoscute ca instituţii afiliate Partidului Democrat, au publicat un reportaj amplu, însoţit de imagini şi întitulat „Prins cu bani falși și contabilitate neagră! La Rezina a fost reținut unul din cei mai mari susținători ai Partidului DA”.

Iar marţi Serghei Bagrin ne-a adus la redacţie o scrisoare destinată pentru mai multe instituţii media, inclusiv Consiliul Coordonator al Audiovizualului, posturile TV Publika, Prime, redacţia săptămânalului CUVÂNTUL, etc., în care se menţionează: „Pe 17 iunie c., posturile TV Publika, Prime, mai multe portaluri au publicat o ştire defăimătoare în care eu am fost prezentat ca infractor, invocându-se şi apartenenţa mea la Partidul Platforma DA, că aş fi cel mai mare susţinător al acestei formaţiuni, că am legături cu businessmanii Ţopa şi pentru toate acestea eu am fost reţinut. În ştire se afirmă că în timpul percheziţiei la întrep-rindere, în apartament, garaj, desfăşurată de poliţia din Rezina au fost depistaţi bani falşi, că am comis evaziune fiscală, ţinem o contabilitate dublă. Minciuni gogonate! Percheziţia a fost efectuată fără martori, banii mei personali pe care i-am prezentat benevol poliţiştilor au fost ridicaţi fără a se înregistra numerele bancnotelor. Ştirea publicată de posturile TV şi portalurile respective este însoţită de imagini trucate. Autorii ştirii nu au găsit de cuviinţă să utilizeze şi opinia mea vizavi de cele întâmplate. Dacă procedau conform legislaţiei şi a deontologiei profesionale, autorii acestei publicaţii aflau că, da, eu am participat, alături de mii de cetăţeni, mai mulţi ani la mitingurile de protest de la Chişinău şi Rezina, dar n-am nimic în comun cu Partidul Platforma DA, iar de oamenii de afaceri Ţopa doar am auzit din presă. Şi dacă aş avea careva relaţii, parcă asta ar fi motiv de represiuni?  

Stimați cetățeni și, în primul rând, rezineni, declar cu toată responsabilitatea, că toate cele întâmplate recent cu familia mea au fost un show regizat și dirijat de o persoană concretă, cu mare susţinere la Chişinău, care astfel vrea să închidă gura celor care scot în vileag fărădelegile autorităţilor de la guvernare”, scrie Serghei Bagrin în scrisoarea adusă la redacţia CUVÂNTUL-ui.

Solicitat să comenteze cazul, vineri, Alexandru Ceban, inspector-şef al Inspectoratului Raional de Poliţie Rezina a spus că percheziţia a fost efectuată în cadrul dosarului penal intentat împotriva lui S.Bagrin, menţionând că mai multe detalii nu poate oferi.

După ce Serghei Bagrin ne-a adus la redacţie scrisoarea citată mai sus, i-am propus dlui Alexandru Ceban s-o comenteze, dar până la transmiterea ziarului în tipar aşa şi nu am primit răspuns.

 

Detalii aici http://www.cuvintul.md/article/Dupa-3-controale-ale-fiscalistilor-unui-agent-economic-din-Rezina-azi-i-au-venit-mascatii-Politistii-au-facut-perchezitie-ca-s/

 

Ion Perciun

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker