Evenimente

Amintiri… amintiri… amintiri…

Prima zi de sâmbătă a lunii februarie este Ziua şcolii sau revederea cu absolvenţii. Un minunat prilej de întâlnire a tuturor celor care, cândva, au fost elevi, cu profesorii – cei care, pe parcursul anilor, le-au ghidat paşii prin labirintul cunoştinţelor. 

 

Această frumoasă sărbă-toare a fost organizată tradi-ţional de către administrația liceului împreună cu elevii clasei a XII-a și diriginta lor, dna Diana Gligor. Săptămâni în şir, ei au depus efort maxim pentru a-i găsi şi ai invita pe foștii absolvenți ai instituției din anii 1968, 1978, 1988, 1998, 2008 şi absolvenții anului precedent. La fel, cu multă dragoste a fost decorată pentru invitaţi sala de festivităţi pentru a depăna firul amintirilor și a se simți din nou copii.

Elevii au pregătit un frumos program artistic, iar întreaga activitate a fost moderată de Valentina Malenchi și Eugen Șveț.

Din discursul fiecărui oaspete nu au lipsit gândurile pioase transmise profesorilor care nu mai sunt, cuvintele de recunoştinţă adresate tuturor cadrelor didactice care au format atâtea promoţii de absolvenţi, mândria că au fost elevi ai acestei instituţii, nostalgia după anii de şcoală, o perioadă frumoasă, în care s-au cunoscut, au învăţat, au crescut…  Or, pedagogii sunt misionarii veritabili, care sunt trimişi să semene lumină, să modeleze caractere, sunt precum grădinarii care îngrijesc florile pământului.

Oxana Merdian, profesoară la Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare” din oraşul Şoldăneşti

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker