Evenimente

Visul care a devenit realitate

Vacanța mare a început cu surprize pentru copiii talentați ai Școlii Raionale de Arte Plastice „Nicolae Moisei” din Telenești și pentru profesorii care i-au însoțit într-o călătorie în Polonia. În urma unui acord de parteneriat încheiat în 2016 între Consiliul Raional Telenești și powiatul Sandomierz din Polonia, am avut parte de un sejur de 7 zile, care ne va ramâne mult timp în amintire.

În prima zi am descoperit minunile orașului Sandomierz, cu o arhitectură veche, pictând crâmpeie urbane îndrumați de Cetățeanul de Onoare al Orașului, pictorul Iuri Sulimow.

Noi, profesorii, am avut despre ce discuta (aprins) cu artistul, iar copiii au fost apreciați și încurajați de dl Sulimow.

În zilele următoare am călătorit spre munți: orașele Murzasicle, Zakopane de la poalele munților Tatra, unul dintre cele mai importante lanțuri montane din întreaga lume, având rolul de graniță naturală între Polonia și Slovacia.

A urmat o vizită la Colegiul Gostomianum din or. Sandomierz. Aici am făcut cunoștință cu Alexandru Tarpan, originar din R. Moldova, stabilit în Polonia, care ne-a povestit multe lucruri interesante. Copiii din Moldova au demonstrat în fața elevilor și administraţiei Colegiului lucrări realizate în diverse materiale şi tehnici, pe care le-au dăruit instituției.

Deasemenea am mers şi la o casă de copii. Am lăsat acestor copii o bucățică din sufletul nostru prin intermediul lucrărilor realizate la moment. Despărțirea nu a fost ușoară.

Excursia noastră s-a încheiat cu o călătorie pe râul Vistula, unde am făcut cunoștință cu oameni din administraţia orașului Sandomierz. Domnii au apreciat mult prietenia dintre orașul Sandomierz și or. Telenești, ne-au împărțit mici cadouri și ne-a urat drum bun. Copiii din Telenești au surprins gazdele cu lucrări realizate de ei.

Ne-am dori ca şi copii din Polonia să ne viziteze, să ne împrietenim și mai mult prin intermediul artei, căci arta nu cunoaşte hotare.

Svetlana Caprian, directoarea Şcolii

de Arte Plastice ”N. Moisei”

 

 

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker