Evenimente

Campania „Protejează familia de violență” a ajuns și la Telenești

Polițiștii din Teleneşti au desfășurat sâmbătă o activitate de sensibilizare a cetățenilor în contextul campaniei de informare cu genericul „Protejează familia de violență”.

De comun cu reprezentanții Asociației „Promo-LEX” și Centrului de Reabilitare a Victimelor Torturii „Memoria” au avut un dialog constructiv și amical cu cetățenii privind fenomenul violenţei în familie, noile modificări în legislație vizând prevenirea, combaterea violenţei şi protecţia victimelor, precum și serviciile și specialiștii care pot să intervină și să ajute potențiala victimă.

Totodată, angajații Secției Prevenire a IP Telenești au prezentat prin intermediul Centrului Mobil de Prevenire și Informare al Poliției diverse filmulețe de scurt metraj cu mesaje de anti-victimizare și prevenire a cazurilor de violență.

Copiii au fost implicați în activități interactive, au desenat postere, au participat la concursul de rezolvare a „Rebusului Siguranței”, precum și alte jocuri cu mesaje de prevenire a violenței, fiindu-le oferite cadouri. În acest sens, Poliția și Direcţia Generală Educaţie, Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei, Direcția Cultură Telenești, alte instituții partenere și-au propus, în perioada campaniei, să crească gradul de informare al cetățenilor cu privire la dimensiunea, incidența și formele de manifestare a violenței în familie, instituțiile implicate în gestionarea acestui fenomen, precum și drepturile și măsurile prevăzute de lege pentru asigurarea protecției victimelor violenței în familie.

Zeci de copii de la grădinițe, de la Gimnaziul ”M.Eminescu” şi Gimnaziul din Băneștii Vechi şi-au prezentat prin desen viziunile privind familia protejată de violență și au lansat mesaje de susținere a campaniei. De asemenea, copiii au interacționat cu polițiștii, care i-au inițiat în formarea deprinderilor de siguranță. 

În fiecare weekend, în comun cu partenerii, angajații Direcției Generale Securitate Publică a IGP vor desfășura astfel de activități în toată țara, campania urmând să finalizeze la 25 iunie curent.

Alexandru Pasat, specialist în Secția Securitate Publică a IP Telenești 

 

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker