Evenimente

Procurorul a cerut pentru Ilan Șor 19 ani de închisoare. Judecata i-a dat 7,6 ani și l-a eliberat din arest

Primarul orașului Orhei, Ilan Șor, a fost condamnat la 7,6 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de „Banca de Economii”. Totodată Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani l-a eliberat pe businessman până la examinarea recursului de către Cirtea de Apel, sub control judiciar, cu interdicția să nu părăsească țara.             

Procurorul Andrei Baeșu, care cu o zi înainte a cerut pentru primarul de Orhei o pedeapsă de 19 ani de închisoare, a declarat că va contesta decizia instanţei: „Este o decizie neîntemeiată, dat fiind faptul că pe parcursul urmăririi penale au fost acumulate suficiente probe care atestă vinovăția lui”, a spus procurorul.

Pe de altă parte, avocații lui Șor au declarat că acuzațiile aduse de procuror sunt nejustificate și vor contesta decizia la Curtea de Apel.

Ilan Șor le-a declarat jurnaliștilor că cerințele procurorilor sunt abuzive, după ce, datorită lui, au fost deschise dosare penale lui Filat și Platon.

Amintim că lui Ilan Şor i se incriminează că a prejudiciat statul cu 5 miliarde 200 mii de lei. El a fost reținut la 22 iunie 2016 într-un dosar legat de delapidările de la „Banca de Economii a Moldovei”. Ilan Şor mai este cercetat penal pentru spălare de bani și delapidări în proporții deosebit de mari.

Sursa foto: Jurnal.md

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker