Evenimente

Curtea de Apel a respins recursul ex-primarului de Şoldăneşti Alexandru Tinică împotriva echipei IMPULS TV

 Decizia judecătoriei Orhei cu sediul în Şoldăneşti rămâne neschimbată. Prin urmare, jurnaliştii nu vor fi obligaţi să ofere ex-primarului Alexandru Tinică acces la documentele utilizate în cadrul documentării unei investigaţii jurnalistice.

În decembrie 2016, Impuls TV a difuzat două investigaţii jurnalistice despre utilizarea banilor publici pentru construcţia parcului central şi stadioanelor din oraşul Şoldăneşti. După o lună de la publicarea materialelor, Alexandru Tinică, fostul primar al oraşului, a solicitat postului de televiziune să îi dea documentele, în baza cărora au fost realizate investigaţiile. Jurnaliştii au acţionat în conformitate cu legislaţia şi i-au oferit dlui Tinică dreptul la replică. Ex-primarul a refuzat să soluţioneze această problemă pe cale extrajudiciară şi a atacat Impuls TV în judecată. El cerea instanţei să oblige Impuls TV să-i ofere acces la documentele solicitate, iar pe Victor Sofroni, directorul televiziunii, să-l sancţioneze.

Instanţa de judecată de la Şoldăneşti a decis să nu dea curs cererii lui Alexandru Tinică pe motiv că reclamantul nu a anexat bonul de plată al taxei de stat. Tinică nu s-a mulţumit cu această decizie şi a contestat hotărârea Judecătoriei Şoldăneşti la Curtea de Apel Chişinău.

La 30 mai curent, şi Curtea de Apel Chişinău a respins cererea lui Alexandru Tinică. Completul de judecată, format din trei judecători, a stabilit că solicitarea reclamantului este nefondată: „cele invocate de către recurent sunt alegaţii formale şi pur declarative, fără substrat legal sau factologic”.

Decizia Curţii de Apel Chişinău este irevocabilă.

În imagine: Alexandru Tinică.

Natalia Rotari

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker