Evenimente

10 ore de tenis şi un început de tradiţie

Turneul-maraton la tenis de masă, desfăşurat duminică la Gimnaziul Mălăiești, raionul Orhei, a durat 10 ore şi a demonstrat că în localitate există mulţi amatori  şi susţinători ai acestui gen de sport.  

Vasile Bajan, profesor la instituție, organizatorul competițiilor a menționat, că participarea în Astfel am reușit să materializăm primul rezultat după implementarea proiectului ”Împreună  pentru sport”, pe care l-am finalizat la sfârșitul anului trecut  în rezultatul căruia am cumpărat două mese de tenis, alt utilaj sportive astfel creînd premise pentru  organizarea unor competiții de masă, demult așteptate de către tinerii nostri număr mare a elevilor nu poartă un caracter întâmplător:

”Vreau să le mulțumesc pentru participare în cadrul calificărilor lui Railean Dorel, Cosovoi Vitalie, Teslari Artiom, Railean Ion, Nasalciuc Vitalie, Nasalciuc Victor, Volovei Sergiu, Volovei Ghenadie, Pânzari Iurie, Volovei Tudor, Bunici Ion, Popescu Constantin, Plotnic Ion, Bunici Mihai. De asemenea un sincer mulțumesc pentru participare și rezultat excelent consateanului nostru Sergiu Laşcu, reprezentant al diasporei în Irlanda, care nu a ratat ocazia de a folosi puţinul timp la baştină în favoarea acestei competiţii, sponsorizând acțiunea noastră. Mulțumim pentru evidenţa rezultatelor elevilor Bunici Silviu și Pantalon Alexandra”, ne-a relatat profesorul.

Dl Bajan a mai dăugat, că acest turneu este o continuitate a proiectului ”Împreună  pentru sport”, implementat anul trecut, în cadrul lui căruia au fost procurate două mese de tenis, alt utilaj sportiv, astfel creând premise pentru organizarea unor competiții de anvergură, demult așteptate de către tinerii din sat.

În competiţia de duminică pe locul I s-a clasat Corciu Anatol, pe locul II – Bajan Vasile, pe locul III – Pânzari Anatol. Rezultate excelente în optimi de finală au înregistrat Vârtosu Dumitru, Nasalciuc Ion, Railean Grigore, Pânzari Grigore, Nasalciuc Sergiu.

Aflând despre turneu, Victor Nasalciuc, consătean stabilit în capitală, a venit cu o propunere:    

”Activitățile sportive au un impact deosebit asupra tineretului și cred că ar fi bine dacă se va institui o cupă transmisibilă în memoria unei personalităţi din satul nostru. Bravo tuturor celor care au avut implicare în implementarea proiectului ”Împreună  pentru sport” și dlui Vasile Bajan pentru organizarea turneului, dat care este o premieră pentru Mălăieşti şi ” a menționat consăteanul.

În replică Vasile Bajan a remarcat că va fi instituită o cupă transmsibilă în memoria Lidiei Gurali, una din personalităţile de vază, ex-directoare de agrofirmă, primară a localității, iar competițiile vor fi organizate anual.

                         Ion Cernei

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close