Social

Castelele de apă cu tricolor de la Ciocâlteni

Ideea bizară a președintelui Igor Dodon de a schimba tricolorul pe un drapel roșu având cap de bour, l-a făcut pe Ion Ionașcu, primarul de Ciocâlteni, raionul Orhei, să-şi amintească de experienţa primarului de Cluj, Gheorghe Funar, care a vopsit băncile din parcurile municipiului în culorile drapelului național. Şi-au propus, deci, şi ciocâltenenii să vopsească toate castelele de apă din teritoriu (cele mai înalte obiecte din sat)în culorile tricolorului.

 

În primavară au adus o mașină cu turn pentru lucrările la înălțime și, cu ajutorul entuziaştilor locali, au vopsit cele cinci castele de apă aflate în teritoriul comunei. Exemplul de la Ciocâlteni s-a dovedit a fi molipsitor. La fel au procedat și primarii de la Brăviceni, Vladimir Cociorvă și Mălăiești, Ilie Vârtosu. Astfel de-a lungul traseului Chişinău-Soroca avem o girlandă de castele de apă decorate cu drapelul de stat al Republicii Moldova.

”Am propus și altor primari din regunea noastră să procedeze la fel. Drapelul este unul din simbolurile noastre naționale, care trebuie să domine de-asupra localităţilor ţării. Unii colegi se tem că oarecare vopsea ar putea absorbi mai activ lumina solară, încălzind astfel apa din castel. Pot să vă asigur că vara circulația apei e destul de mare, astfel temperatura nu crește nici cu un grad”, ne spune primarul Ion Ionașcu.

În imagine: Ion Ionaşcu.

Ion Cernei

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker