Util

Aţi dat bani pentru a construi gazoducte? “Expert-Grup” propune noi măsuri pentru protecția intereselor cetățenilor care au inve

Specialiștii de la „Expert-Grup” au prezentat un apel public privind protecția investițiilor efectuate de cetățeni și autoritățile publice locale în rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Studiul lor arată că cetățenii nu au intrat în drepturile depline de proprietate și nu pot beneficia în calitate de investitori în rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Pentru a rezolva această problemă, cei de la „Expert-Grup” propun un set de măsuri, printre care şi crearea unei societăţi investiționale care va reprezenta interesele cetăţenilor.

„Se va constitui o societate de distribuție națională, în care vor fi efectiv doi acționari: „MoldovaGaz” și această societate investițională, care va reprezenta interesele autorităților publice locale și cele ale cetățenilor”, a spus expertul în domeniul sectorului financiar, Sergiu Gaibu.

„În final noi vom putea obține o societate comercială, acțiunile căreia vor putea să fie comercializate pe piața de capital. […] Aceste acțiuni vor putea să devină o sursă suplimentară de venit atât pentru autoritățile publice locale, cât şi pentru cetățenii RM și, de asemenea, vor reprezenta o pârghie prin care ei pot influența politica distribuitorului național de gaze”, a declarat Sergiu Gaibu.

Expertul în domeniul securității energetice, Dionis Cenușa, a acentuat importanța propunerii atât pentru drepturile constituționale ale cetățenilor, cât și din perspectiva situației în sectorul energetic:

„Conform prognozelor pozitive, în 2019 urmează să fie pus în funcțiune gazoductul Iași – Ungheni. Până atunci noi trebuie să soluționăm problema distribuției”, susține expertul.

Totodată, directorul executiv al Congresului Autorităţilor Locale, Viorel Furdui, a declarat că salută această inițiativă, pentru că „este vorba de un sector strategic pentru Republica Moldova”, relatează agora.md

Foto simbol adevarul.ro

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker