Politic

Europarlamentar: Retragerea proiectului privind votul electoral mixt e singura decizie raţională

Reprezentanții Partidului Democrat Pavel Filip, Marian Lupu și Vlad Plahotniuc s-au întâlnit la Bruxelles și cu europarlamentarii care se opun întroducerii sistemului electoral mixt în Republica Moldova, inclusiv cu Cristian Preda din grupul Popularilor Europeni.

Acesta a menționat că, în situația care s-a creat în prezent, există o singură decizie rațională: retragerea proiectului de modificare a sistemului electoral din Republica Moldova, relatează agora.md.

“Cred că în Republica Moldova cetățenii așteaptă altceva, nu sisteme electorale care să permanentizeze șederea la putere a câtorva personaje”, a declarat Cristian Preda, concretizând că aceasta “nu este doar o opinie individuală, nu este doar a unui grup politic, toți europenii văd lucrurile în acest fel”.

Întrebat dacă va fi alocată de către UE asistența financiară de 100 milioane de euro în cazul când nu se vor respecta toate recomandările Comisiei de la Veneția, parlamentarul a spus: „Nu, pentru că așa a decis Comisia din Parlamentul European și probabil așa va decide și plenul Parlamentului European care se va pronunța peste două săptămâni”, notează sursa citată.

În imagine: Cristian Preda. Sursa: RFI România

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker