Politic

Europarlamentar: Retragerea proiectului privind votul electoral mixt e singura decizie raţională

Reprezentanții Partidului Democrat Pavel Filip, Marian Lupu și Vlad Plahotniuc s-au întâlnit la Bruxelles și cu europarlamentarii care se opun întroducerii sistemului electoral mixt în Republica Moldova, inclusiv cu Cristian Preda din grupul Popularilor Europeni.

Acesta a menționat că, în situația care s-a creat în prezent, există o singură decizie rațională: retragerea proiectului de modificare a sistemului electoral din Republica Moldova, relatează agora.md.

“Cred că în Republica Moldova cetățenii așteaptă altceva, nu sisteme electorale care să permanentizeze șederea la putere a câtorva personaje”, a declarat Cristian Preda, concretizând că aceasta “nu este doar o opinie individuală, nu este doar a unui grup politic, toți europenii văd lucrurile în acest fel”.

Întrebat dacă va fi alocată de către UE asistența financiară de 100 milioane de euro în cazul când nu se vor respecta toate recomandările Comisiei de la Veneția, parlamentarul a spus: „Nu, pentru că așa a decis Comisia din Parlamentul European și probabil așa va decide și plenul Parlamentului European care se va pronunța peste două săptămâni”, notează sursa citată.

În imagine: Cristian Preda. Sursa: RFI România

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker