Evenimente

Importanţa presei independente în opinia elevilor

54 de elevi din colegii și licee din întreaga țară au depus dosare la concursul lansat de Asociaţia Presei Independente (API) cu ocazia aniversării a 20-ea de la constituire. Participanții au trimis eseuri, poezii, desene, caricaturi și filme video la tema: „Importanța presei independente pentru dezvoltarea democratică a Moldovei“. Lucrările vor fi evaluate de un juriu profesionist, iar cei mai buni autori la fiecare categorie vor fi premiaţi de API. Totodată, lucrările pot fi accesate și votate pe pagina web www.api.md, la rubrica API la 20 de ani, secțiunea Concurs pentru elevi. Votul pe pagina web nu va avea un caracter obligatoriu pentru membrii juriului, ci unul consultativ.

 

Concursul s-a desfășurat în perioada 3 mai – 20 iunie curent și a fost destinat elevilor claselor VIII-XII de la gimnaziile și liceele dinRepublica Moldova. Elevii au fost încurajaţi să-şi prezinte viziunea despre presa independentă din Republica Moldova și contribuția ei la dezvoltarea democratică a țării noastre într-un eseu, poezie, desen, caricatură sau film video, realizate cu forțe proprii, în limbile română, rusă sau engleză. Lucrările transmise la concurs vor fi evaluate de un juriu profesionist, din componența căruia vor face parte jurnaliști/jurnaliste notorii din Republica Moldova. Membrii juriului vor aprecia expresia artistică și originalitatea lucrărilor, corespunderea tematicii anunțate, argumentarea prin utilizarea exemplelor concrete, respectarea dreptului de autor, coerența exprimării.

 

În perioada 26 iunie 2017 – 26 august 2017, lucrările acceptate pentru participare la concurs sunt afișate pe pagina web www.api.md la secțiunea „API la 20 de ani”, iar vizitatorii site-lui pot vota pentru lucrarea/lucrările preferate, la una sau mai multe secțiuni diferite, având posibilitatea să acorde în decurs de 24 de ore cel mult trei puncte de la un calculator. Votul pe pagina web nu va avea un caracter obligatoriu pentru membrii juriului, ci unul consultativ.

 

 

Totalizarea rezultatelor concursului va avea loc la mijlocul lunii septembrie 2017, iar festivitatea de premiere – la 29 septembrie 2017, când se vor împlini 20 de ani de la înregistrarea Asociației Presei Independente (API). Autorii/autoarele celor mai bune două lucrări de la fiecare categorie de concurs vor fi premiați cu obiecte de preț (telefoane mobile, tablete etc). Premii de încurajare vor fi oferite și autorilor/autoarelor lucrărilor care vor obține cele mai multe voturi pe pagina web www.api.md

 

Pentru informații suplimentare o puteți contacta pe

 

Diana Lungu, Coordonatoare comunicare API:

 

Tel.: 022 210602,

 

E-mail: diana.lungu@api.md web: www.api.md

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asociaţia Obştească “Asociaţia Presei Independente” (API), certificat de înregistrare 0087 din 29 septembrie 1997

MD-2012, Chişinău, str. Bucureşti 41/5, tel./fax: 022 220996, 210602 e-mail: api@api.md, web: www.api.md

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker