Social

Contradicții la Orhei privind majorarea unei taxe locale

Autoritățile din Orhei lansează mesaje contradictorii privind majorarea coeficientului de amplasare pentru unitățile de comerț.

Într-un comunicat difuzat de Primăria Orhei, la care face referire radioorhei.info, se spune că  vineri, 16 iunie,  consilierii municipali au votat pentru majorarea cu 200% a taxei pentru comercializarea băuturilor alcoolice. Scopul deciziei ar fi protejarea tinerilor de viciul fumatului și alcoolului.

Pe de altă parte, vineri, la ședința Consiliului municipal, viceprimarul responsabil de probleme economice,  Viorel Dandara, declara că taxa pentru comercializarea băuturilor alcoolice nu se majorează, ci se majorează coeficientul de amplasare a unităților de comerț, în baza căruia se calculează această taxă. Explicațiile lui Dandara erau confirmate de datele din nota informativă la proiectul deciziei respective.

Totodată, unii consilieri din fracțiunea majoritară au recunoscut că, cel puțin în cazul țigărilor, prețul oricum nu va crește, deoarece este unul fix, reglementat la nivel de stat.

Angajații Primăriei au exemplificat pentru consilierii din opoziție că, după majorare, un magazin cu o suprafață de până la 30m2, care vinde țigări și băuturi alcoolice, va trebui să plătească 6000 de lei pe an în loc de 2000 de lei cât achita până acum.

Prin decizia de vineri, Consiliul Municipal Orhei a abrogat și prevederea despre scutirea de plata coeficientului de majorare în funcție de zona amplasării – a chioșcurilor, pavilioanelor, standurilor și unităților mobile de comerț.

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker