Util

“Vă rog să scrieţi cum să primim aceste leacuri”

Dragă redacţie! Vă scrie o bătrână de 73 de ani din Glinjeni. Când eram tânără, primeam cu soţul mai multe ziare şi reviste, aşa că ne mai trecea vremea citind noutăţi, sfaturi folositoare. Acuma primesc numai CUVÂNTUL şi mă bucur că în el găsesc ce mă interesează. Nu demult am găsit în paginile lui o reţetă cu cimbru şi ulei de măsline, care e tare de leac.

Aş vrea să vă rog să scrieţi cum trebuie să folosim acest ulei. De făcut l-am face, dar trebuie să ştim cum să-l primim.

Alexandra Bârcă, s. Glinjeni, raionul Şoldăneşti

 

Stimaţi colaboratori au săptămânalului cuvântul! Am găsit într-un ziar vechi un articolaş, unde scrie că te poţi trata de tuberculoză cu sfeclă roşie. Scrie numai cum să pregăteşti medicamentul, dar nu scrie şi cum să-l administrezi, cât timp, în ce cantităţi, de câte ori pe zi, înainte sau după masă, cui îi este interzis ş.a.m.d. Vă rog să aflaţi pentru noi şi să scrieţi cum să primim aceste leacuri. 

Ion B., Rezina

Adesea primim la redacţie asemenea rugăminţi, dar nu le putem îndeplini. Şi iată de ce.

În cazul dnei Alexandra, informaţia la care am făcut referire era doar că cimbrul în combinaţie cu uleiul de măsline dă efect promiţător în tratamentul cancerului şi că cercetătorii germani se gândesc să facă un medicament cu aceste ingrediente.

Cât despre dl Ion, dumnealui are dreptate: chiar dacă, la fel ca în cazurile vizate mai sus, e vorba de nişte produse alimentare, folosite în mod curent de majoritatea absolută a populaţiei, utilizarea lor pe post de medicament poate şi trebuie să fie indicată doar de medicul care cunoaşte foarte bine starea de sănătate a pacientului. Adică, trebuie să ştim cu exactitate cum să-l administrăm, cât timp, în ce cantităţi, de câte ori pe zi, înainte sau după masă, cui îi este contraindicat ş.a.m.d. Şi acest lucru îl poate face doar medicul, având la dispoziţie analizele respective, diagnosticul, informaţii complexe despre alergii, medicamentele pe care pacientul respectiv le primeşte sau le-a primit anterior. Tot medicul poate să stabilească dacă este util să se recurgă şi la o reţetă naturistă, ce efecte (pozitive sau negative) poate avea aceasta.

Ştirile din presă sunt pentru informare şi dacă dorim să încercăm remediul respectiv, trebuie să mergem la medic, ca el să ia decizia. Or, medicul, dacă prescrie ceva bolnavului, poartă toată răspunderea pentru aceasta.  

Trebuie să mai ştim, că remediile naturiste (cu ierburi, flori) au efecte terapeutice mult mai slabe decât medicamentele sintetice (pastilele, injecţiile), de aceea ele se cer administrate în cantităţi relativ mari şi un timp îndelungat (uneori 6-12 luni), cu anumite întreruperi, iar medicul trebuie să supravegheze procesul.

Sursa foto: midoris.ro

 

 

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close