Social

„…Între știință și conștiință, Înțelepciune și rugăciune Își duce veacul, Purtându-și leacul, Durerea noastră Pe chip și-o pune…”

Și pentru că recunoștința este memoria inimii, așa a fost rînduit ca, în mijloc de Cireșar bogat, pacienții, întreaga societate, să vină cu flori și cuvinte alese la pragul lucrătorilor medicali și al farmaciștilor.
Așa s-a întamplat, că acest an infernal a rodit cirese cu gust amar.
În pofida acestei „amăraciuni”,Îngerii in halate albe,aprind lumânări.
De fapt, doar cu lumânarea lor,a medicilor,aprindem un număr nelimitat de lumânări, ajutând la iluminarea lumii din jurul nostru.
Un halat alb. O poveste, ca sute altele.Speranță și puterea de a merge mai departe. Într-un sistem de sănătate care se mai tratează, medicii trăiesc să dăruiască viață.
Încearca să rupă bariere. Vorbesc despre probleme și apără dreptul lor și a pacienților la viață. Sunt cei de la care familiile sfâșiate de durere așteaptă prețiosul „E totul bine!“. Unii salvează copii de câteva sute de grame, alții le plătesc pacienților medicamentele.
Ei nu au voie, însă, să fie triști,obosiți ori să se plângă și nici să protesteze și nici să moară, numai ca să ne facă pe noi să trăim. Dar, din păcate, oameni fiind, mor, îngrijindu-ne pe noi. Se striga acum, de onoare sau de disperare, cât de mult îi prețuim și că nu putem să existăm fără ei.
După ce i-am blamat,i-am beștelit și i-am certat, după ce i-am acuzat de fel de fel de păcate. Înainte de a judeca un medic, un om, se cuvine să ne întrebăm ce am făcut noi pentru oameni, cât de vrednici am fost. Altminteri, poeți de pripas putem să fim cu toții.
Dar dacă vrem să fim, totuși, oameni, atunci să
le înțelegem „bucuria și amarul”, să le dăm binețe cu respect,rostit cu sinceritate.
Mâine ca şi azi, medicul va pleca la serviciu cu responsabilităţile sale mereu crescânde.
Mâine ca şi azi, viaţa medicului va fi eroică, grea, neliniştitoare şi uneori sublimă.
Mâine ca și azi, pentru fiecare dintre noi un om se află acolo. Un om care a muncit zeci de ani, a sacrificat timp, fericire, mici bucurii și poate mari speranțe.
Ei, medicii, nu uită niciodată că Viața este un dar pe care Dumnezeu îl așază în mâna lor. Un dar, care uneori strălucește, alteori pâlpâie.
Ei, medicii, știu să transforme pâlpâirea în credință.
Stimati colegi, medici!!!
Vă adresez cele mai sincere felicitări, urări de bine si înalta considerațiune cu prilejul sărbătorii profesionale!
Vă mulţumesc pentru profesionalismul şi devotamentul nelimitat, pentru răbdarea nemărginită, pentru omenia şi dăruirea de sine,
precum şi pentru siguranţa şi încrederea pe care o emanaţi oamenilor în situaţiile dificile.
Vă doresc să aveţi parte de multă sănătate, de apreciere şi respect din partea colegilor, de înţelegere şi recunoştinţă din partea pacienţilor, de bunăstare şi armonie în familii!
Scumpi și dragi doctori, voi sunteți legătura fină dintre pământ și cer, dintre azi și mîine, dintre oameni și divinitate!!!
Si vă doresc sa fiți apreciați la justa voastra valoare!!!
Deoarece o meritați din plin!

Renata Zabelinschi

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker