EvenimenteTelenești

Un avocat din Telenești, bănuit de corupere pasivă și trafic de influență, reținut în flagrant

Un avocat în vârstă de 55 de ani din Telenești a fost reținut zilele trecute în flagrant de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție într-un dosar de corupere pasivă și trafic de influență.

Conform rechizitoriulul, acesta ar fi pretins de la un client al său 2000 de euro pentru a-l ajuta să evite răspunderea penală pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate. Șoferul l-ar fi contactat pe avocat pentru asistență juridică în cadrul procesului.

Avocatul ar fi căutat să-l convingă pe potențialul său client că ar avea influență asupra unor angajați ai Inspectoratului de Poliție Telenești și procurorului din cadrul Procuraturii Telenești, care conduce urmărirea penală în dosarul său și că i-ar putea determina pe aceștea să falsifice probele ce urmează a fi administrate, astfel fiind posibilă neatragerea la răspundere penală pentru conducerea mașinii în stare de ebrietate.

Avocatul a fost prins în flagrant în momentul în care primea 2000 de euro. Acesta a fost escortat la sediul Direcției Teritoriale Nord din Bălți și reținut pentru 72 de ore. Pe cazul dat a fost inițiat un dosar penal pentru trafic de influență și corupere pasivă. Ofițerii CNA desfășoară acțiuni de urmărire și de investigare pentru stabilirea întregului cerc de suspecți și potențiala implicare a altor angajați ai structurilor de forță în această cauză.

Colegii avocatului ne-au relatat că nu cunosc deocamdată nimic despre caz și că el era bine cotat în soluționarea cauzelor civile, are o experiență de peste 30 de ani în domeniul jurisprudenței și nu ar fi fost implicat până în prezent în vreo abatere de la lege.

                                              Ion Cernei      

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker