Evenimente

La muncă se vor prezenta doar salariații strict necesari

Începând cu ziua de luni, 15 iunie c., bugetarii vor avea un regim special de muncă. Guvernul a aprobat vineri, 12 iunie 2020, un proiect de lege în acest sens, relatează unimedia.info.

Proiectul de lege propune ca, începând cu 15 iunie 2020, conducătorii instituțiilor bugetare să organizeze munca salariaților în cicluri, cu durata de 2 săptămâni consecutive, cu respectarea următoarelor particularități:

– Atragerea la serviciu a personalului strict necesar, pentru asigurarea funcționalității unității, activitatea căruia necesită prezența obligatorie la serviciu.

– Excluderea prezenței/interacțiunii salariaților din cele două cicluri periodice consecutive.

– Organizarea muncii la distanță a personalului, activitatea căruia nu necesită prezența oligatorie la locul de muncă.

– Dispunerea timpului de staționare a salariaților care nu sunt în concedii anuale sau concedii neplătite, nu sunt prezenți la locul de muncă și care nu pot asigura munca la distanță.

Aceste norme de organizare a muncii nu sunt obligatorii pentru instituțiile medico-sanitare, serviciile de salvare, urgență, asistență socială, organele apărării naționale, ordinii publice, securității naționale, administrării veniturilor vamale, pentru sistemul administrației penitenciare, organizarea activității în instituțiile respective fiind efectuată la discreția conducătoilor, în funcție de necesitate.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker