Evenimente

La mănăstirea Cuşelăuca au cinstit-o pe Sfânta Agafia

La mănăstirea Cuşelăuca

au cinstit-o pe Sfânta Agafia

Sute de creştini din ţară, dar şi din România, Ucraina, Belarus au venit să o cinstească pe Sfânta Agafia de la mănăstirea Cuşelăuca din raionul Şoldăneşti. Slujba divină a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Înalt Prea Sfințitul Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi Întregii Moldove. În cadrul evenimentului, a fost decernat primul Ordin „Sfânta Agafia”.

Dis-de-dimineaţă, la 22 iunie, la mănăstirea Cuşelăucă băteau clopotele. Măicuţele alergau prin curte ca să ducă toate pregătirile la capăt, iar preoţii şi pelerinii căutau să prindă un loc mai la umbră. Până la începerea slujbei, curtea mănăstirii a devenit neîncăpătoare.

Potrivit stareţei mănăstirii, egumena Vera, în anul trecut, Biserica a hotărât ca la 22 iunie să fie sărbătorită Sfânta Agafia, ziua când maica Agafia, care a dedicat 40 de ani mănăstirii Cușelăuca, a trecut la Domnul. În septembrie 2016, graţie insistenţei stareţei mănăstirii, maica Agafia a fost canonizată. Şi atunci, mănăstirea a fost vizitată de sute de pelerini nu numai din Republica Moldova, dar şi din alte ţări.

La finalul slujbei dedicate Sfintei Agafia, Mitropolitul Vladimir a felicitat toţi creştinii ortodocşi cu ocazia sărbătorii. Înalt Prea Sfințitul a oferit câteva dictincţii celor care au contribuit la consolidarea mănăstirii. Printre aceștia este şi preşedinta raionului Şoldăneşti, Svetlana Rotundu, doi agenți economici. Cea mai importantă distincţie a primit-o chiar stareţa mănăstirii, care a fost decorată cu Ordinul „Sfânta Agafia”, fiind prima distincţie din ţara noastră de acest fel.

În imagine: Deşi era cald şi îmbulzeală, enoriaşii au rezistat până la finalul slujbei. Ei au ţinut să se închine la racla cu osemintele Sfintei Agafia, care a fost expusă în curtea mănăstirii. Părintele-duhovnic Efim din raionul Şoldăneşti se închină Sfintei.

 

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

 

Victor Sofroni

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker