Politic

Tauber, către socialiști: Datorită lui Ilan Șor stați aici, spuneți merci

Un proiect de lege al P. Șor, care nu a acumulat suficiente voturi pentru a ajunge pe ordinea de zi, a trezit nemulțumirea vicepreședintei fracțiunii P. Șor, Marina Tauber. Tauber le-a făcut o observație socialiștilor, care păreau să se amuze: „Să nu uitați că ați fost finanțați de liderul nostru, Ilan Șor”. Replica a venit din partea socialistului Grigore Novac: „Dacă dvs, care figurați în Kroll, sunteți în sala asta, asta pentru că procurorul nu a ajuns la dvs.”.

Marina Tauber a rămas nemulțumită că un proiect al P. Șor, fără avizul comisiei și avizul Guvernului, nu a fost inclus pe ordinea de zi.

„Dna președinte, vă rog să nu vă enervați, dar proiectele care nu necesită fonduri adiționale din bugetul de stat nu necesită avizul guvernului și avizul comisiilor. Dar voi stimați socialiști, să nu uitați că ați fost finanțați de liderul nostru Ilan Șor care i-a dat drumul lui Igor Dodon și datorită nouă voi stați aici. Așa că să aveți respect față de colegii noștri când ei prezintă proiectele de legi.  Spuneți-ne nouă merci că sunteți aici, toată fracțiunea voastră”, li s-a adresat Tauber celor din PSRM.

 

„Dna Tauber, merci că mi-ați oferit oportunitatea de a vă aduce aminte câteva momente. Când spuneți mândru „liderul nostu”, nu uitați el e un hoț. El mai multe a spus, că a finanțat și PAS și altă lume din politică. Dna Tauber, acum așa vorbiți de parcă spuneți ceva important. Dacă dvs., care figurați în Kroll, sunteți în sala asta, asta pentru că procurorul nu a ajuns la dvs. În celulă nu o să vă pună un scaun așa moale ca aici, mai tărișor oleacă. Dacă faceți gălăgie ca o cutie goală, asta nu înseamnă că ancheta nu avansează. Se va afla adevărul. Iar că săriți ca o coțofană și insultați pe toți în jur – asta nu vă face față”, a spus Novac.

„Terminați cu insultele personale, luptați ideologic, nu treceți la personal. Altfel vă închid microfoanele”, a conchis speakerul Zinaida Greceanîi.

Amintim că, în cadrul unei conferințe de presă susținute în februarie 2019, Ilan Șor a declarat că președintele Igor Dodon ar fi beneficiat de mai multe favoruri din partea lui. De exemplu, că șeful statului ar fi călătorit anterior cu avionul primarului degrevat de Orhei, s-ar fi folosit de mașinile și de casa lui Șor. Acesta a spus că a luat decizia de a face publice aceste lucruri după ce familia sa ar fi fost amenințată cu dosare în Rusia, la rugămintea lui Dodon. Șor a venit la conferință și cu o geantă, despre care a spus că este asemănătoare celei pe care i-a dat-o în trecut lui Igor Dodon. Președinția a negat acuzațiile, menționând atunci că ele „trebuie tratate exclusiv în context electoral”. În aprilie 2019, Dodon a fost întrebat repetat despre geanta lui Șor, însă a refuzat să ofere comentarii.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker