Social

Ministerul Apărării menționează că printre cei 75 de militari plecați la Moscova nu sunt tineri infectați cu noul coronavirus

Cei 75 de militari din Garda de Onoare care au plecat la Moscova sunt sănătoși și vor fi testați la virusul COVID-19 după fiecare antrenament pentru parada din Piața Roșie. Acestea sunt asigurările din partea Ministerului Apărării ce vin la scurt timp după ce deputații au solicitat să fie invitat ministrul Alexandru Pînzari pentru explicații la ședința Parlamentului din 18 iunie, fiind îngrijorați de riscul la care sunt expuși militarii.

Ministerul Apărării menționează că printre cei 75 de militari plecați la Moscova nu sunt tineri infectați cu noul coronavirus și că au fost testați la plecarea din R. Moldova, dar și în Federația Rusă în momentul în care au ajuns. Mai mult, cei 75 de militari ai Armatei Naționale s-au aflat timp de două săptămâni în carantină înainte de plecare.

Reprezentanții Ministerului Apărării informează că miercuri, 17 iunie, aceștia au început antrenamentele pentru parada militară din 24 iunie curent.

„După fiecare repetiție, militarii sunt testați obligatoriu la COVID-19, pentru a preveni eventuale infectări sau răspândirea virusului printre participanți.

În țara gazdă, militarii au fost plasați în condiții de izolare drastică și nu intră în contact cu alte persoane din afara locului de cazare”, scrie într-un comunicat al ministerului unde se menționează că militarii sunt monitorizați permanent, li se măsoară regulat  temperatura, iar condițiile de cazare, hrană și igienă sunt organizate la nivel, conform normelor sanitare.

Totodată, partea rusă dă asigurări că militarii sunt echipați corespunzător cu măști și mănuși.

Informațiile și asigurările din partea Ministerului Apărării ce țin de securitatea stării de sănătate a militarilor vin la scurt timp după ce majoritatea deputaților adunați la ședința plenară din 18 iunie au solicitat să fie invitat în Parlament ministrul Apărării  Alexandru Pînzari pentru a explica care a fost raționamentul de a-i trimite pe militarii moldoveni în Federația Rusă, în condițiile în care țara înregistrează un număr sporit de cazuri de infectare cu noul virus.

Sursa: agora.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker