Politic

Igor Dodon, gata să susțină un nou guvern propus de PAS și PPDA

După ce încă un deputat al Partidului Democrat din Moldova(PDM) a anunțat ieri, 17 iunie, aderarea la la grupul parlamentar „Pro Moldova”, iar PDM și Partidul Socialiștilor din R. Moldova(PSRM) au pierdut majoritatea în Parlament, șeful statului, Igor Dodon a venit cu o reacție. Acesta declară că ar fi gata să susțină un guvern propus de PAS și PPDA, dar și să declanșeze alegeri anticipate.

„Observăm cu toții disperarea cu care oligarhii continuă să cumpere deputați în dorință de a prelua puterea. Ei speră că așa vor reuși să se salveze, să fugă de răspunderea penală pentru frauda bancară și toate schemele lor ilegale, ei speră să nu mai întoarcă banii furați, iar copruperea deputaților și crearea haosului este unicul lor mijloc de a scăpa de pedeapsă. Vreau să atrag atenția că lipsa unui număr suficient de voturi pentru majoritatea parlamentara actuală nu reprezintă încă o criza politica și destabilizare, fiindcă actualul Guvern oricum își vă continua activitatea și vă face tot ce este necesar pentru oameni în aceasta perioada de criza, chiar și în lipsa unei majoritați politice stabile, daca se vă ajunge la acest lucru”, a scris Dodon.

Dodon spune că provocarea cea mare pentru forțele politice sănătoase din Parlament este alta – să nu permită grupului oligarhic Plahotniuc-Șor-Candu să preia din nou controlul asupra puterii și să pună țara în captivitate.

Azi toată lumea înțelege că deputații-transfugi sunt oamenii lui Plahotniuc și Șor, cumpărați cu bani din miliardul furat, iar orice coaliție cu acești transfugi sau cu grupările Candu-Șor înseamnă o coaliție cu interesele și scenariile lui Plahotniuc”.

Potrivit lui Dodon, e nevoie ca PSRM, PAS, PDM si PPDA  să dea dovadă de responsabilitate politică, să caute împreună cele mai bune soluții pentru ca în Parlamentul Republicii Moldova să nu fie nu fie instaurat haosul și anarhia”.„Oligarhii au inca suficienți bani din miliardul furat sa cumpere deputați din toate partidele, nu doar din PDM, dar in acelasi timp numarul deputaților integri la acesta etapa este mult mai mare decat al celor care se vînd. Iata de ce sunt sigur ca exista solutii pentru ca tara sa nu revina la dezastrul in care se afla in urma cu mai bine de un an de zile”, a menționat Dodon.

Acesta spune că ar fi gata să susțină și o nouă formulă guvernamentală, dar și ideea de alegeri anticipate.

„Eu sunt în egală măsură gata să susțin atât actuală guvernare, cât și o altă formulă guvernamentală, în care un rol mai important să-l aibă PAS și PPDA, dacă aceste partide se simt cu adevărat pregătite să își asume responsabilități în gestionarea actualei crize sanitare și economice.
În același timp, activitatea Parlamentului și a Guvernului se poate desfășura eficient și în lipsa unei majorități politice formalizate, partidele antioligarhice pot agrea punctual care proiecte sunt în interesul cetățenilor și necesită a fi susținute.

Nu în ultimul rând, având în vedere dorință anunțată de PAS de a fi declanșate alegeri anticipate, aș putea să susțîn și o astfel de propunere dacă se avansează în punerea ei în practică și dacă avem certitudinea că o astfel de soluție este în interesul cetățenilor. Sunt de acord că avem o problemă serioasă în Parlament, care devine tot mai puțîn reprezentativ după ce un număr de deputați au decis să-și trădeze electoratul, existînd suspiciuni foarte grave că ar fi fost corupți de oligarhi”, a susținut Dodon.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker