Evenimente

În raionul Rezina situaţia se agravează

Şedința Consiliului Raional Rezina, programată pentru 19 iunie, a fost amânată. Cauza – agravarea situației epidemiologice în raion. Potrivit autorităților, doi angajați ai Consiliului Raional au contactat cu bolnavi de Covid-19, dar și cu unii colegi de serviciu, fapt care l-a impus pe preşedintele raionului, Valeriu Ciorici să emită dispoziţia e amânare a şedinţei. 

După cum a relatat pentru CUVÂNTUL Ion Cheptene, medic epidemiolog la Centrul de Sănătate Rezina,  la  data de 16 iunie, cu 62 de cazuri de infectare cu Covid-19, raionul Rezina se afla în statistica republicană pe poziţia 27,  raionul Orhei, cu 325 de cazuri – pe 6, Teleneşti cu 47 de cazuri – pe locul 30, iar Şoldăneşti cu 6 cazuri – pe penultimul loc.

După vârstă cele 62 de persoane infectate din raionul Rezina (32 de femei şi 30 de bărbaţi) se impart în felul următor: 0-9 ani – 5; 10-19 ani – 1; 20-29 ani – 4; 30-39 ani – 8; 40-49 ani – 12; 50-59 ani – 19; 60-69 ani – 7, peste 70 ani – 6 persoane. Toţi s-au infectat pe loc. Ei sunt domiciliaţi în 14 localităţi, inclusiv or. Rezina – 29 de bolnavi, satele Cuizăuca – 9, Echimăuţi – 5, Cinişeuţi – 4, Buşăuca şi Gordineşti – câte 3, Horodişte – 2, Otac, Saharna, Ţahnăuţi, Trifeşti, Ţâpova, Piscăreşti şi Pripiceni – câte un bolnav.

Dintre persoanele diagnosticate cu coronavirus 15 sunt lucrători medicali, 11 – pensionari, 10 – neangajaţi în câmpul muncii, 2 – profesori, 5 – copii, 3 – vânzători, 2 – preoţi, un pompier, un avocat, un angajat al primăriei, 2 lucratori ai Penitenciarului nr. 17, 2 aleşi locali, 4 muncitori din companii private, 2 angajaţi la ÎM ”SCL”, un lucrător la filiala Rezina a SA „Red-Nord”, mai menţionează medicul Ion Cheptene, concretizând că din cele 62 de persoane  40 s-au vindecat, 5 se află la tratament în spitalele din Chişinău, 5 – la Orhei, 10 urmează tratament la domiciliu, iar 2 persoane au pierdut lupta cu acest virus nemilos.

Reporter “C”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker