Social

Reprezentanţii APL şi societăţii civile analizează cum să se implice mai eficient în procesul bugetar

În cadrul proiectului ”Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, la Biblioteca Publică Raională ”Vasile Alecsandri”  din Teleneşti a avut loc o întrunire  a reprezentanţilor autorităţilor publice locale şi societăţii civile.

În discuţie au fost puse subiectele: “Atitudinea și gândirea pro-activă – paradigmă avansată de a gestiona eficient etapele procesului bugetar în mod participativ”, “Principiile și Valorile bunei guvernări”, “Participarea cetățenilor în realizarea politicii fiscale și a conceptului de bugetare participativă” ş.a.

Potrivit lui Valeriu Rusu, director executiv al Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) “Habitat” Rezina, care a prezentat comunicarea de bază pe subiectele nominalizate, cei 22 de participanți la întrunire s-au implicat activ în discuții, venind atât cu constatări, cât şi cu idei, propuneri interesante privind implicarea largă a cetăţenilor în bugetarea participativă, conştientizarea faptului că această activitate aduce plus valoare comunităţii.

Responsabilii de procesul bugetar din Primăria Telenești au abordat problemele lipsei unei autonomii financiare autentice a Autorităţilor Publice Locale, necesitatea unor măsuri urgente care să conducă la consolidarea economiei Republicii Moldova, starea anemică a căreia s-a agravat şi mai mult din cauza pandemiei cauzate de Covid-19, lucru care, în cele din urmă, se va răsfrânge negativ asupra veniturilor bugetare şi a sferei sociale a localităţilor şi ţării în ansamblu.

Evenimentul a fost organizat de AO ADR ”Habitat”, partener regional în cadrul Proiectului „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftung e.V.

Reporter “C”

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker