Politic

Fost ministru în Guvernul Filip, propus la funcția de director al Organizației Mondiale a Comerțului

Republica Moldova l-a propus pe Tudor Ulianovschi, fost ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene în cadrul Guvernului Filip, pentru funcția de director al Organizației Mondiale a Comerțului. Anunțul este plasat chiar pe pagina OMC, unde este atașată și biografia acestuia, menționează sursa.

Dacă va câștiga concursul, Tudor Ulianovschi ar putea să ia locul actualului director general, Roberto Azevedo, care și-a anunțat demisia la 31 august 2020.

Conform calendarului anunțat de președintele Consiliului general al organizației, David Walker, perioada de nominalizare a candidaților pentru funcția vacantă se va încheia la 8 iulie. La scurt timp după încheierea perioadei de nominalizare, candidații vor fi invitați să se întâlnească cu membrii, în cadrul unei ședințe speciale a Consiliului General, pentru a se prezenta și a răspunde la întrebările membrilor.

Pe site-ul OMC este și biografia candidatului propus de Republica Moldova.

Biografia candidatului RM l… by LiliaStrîmbanu on Scribd

 

Tudor Ulianovschi a ocupat funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, în cadrul Guvernului Filip, până în 2019. Anterior, acesta a fost și Ambasador al Republicii Moldova în Elveția, dar și viceministru al Afacerilor Externe.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker