Evenimente

BAC-ul 2017: rezultate mai bune decât în anul precedent

Ministerul Educaţiei a publicat marţi rezultatele examenului de Bacalaureat. Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, rata de promovare a examenului în sesiunea curentă este în ascensiune în comparație cu sesiunea din anul precedent.

 

În ansamblu pe ţară, la sesiunea de Bacalaureat 2017 au fost admiși 10 048 de candidați din licee, 4 237 de candidați din colegii, 141 de candidați din universități, 254 de candidați care s-au înscris în regim extern și 4 078 de restanțieri din sesiunile anterioare, în total 18 758 de candidați, anunţă serviciul de presă al Ministerului Educaţiei, concretizând că rata de promovare a absolvenților din licee a fost de 81,24%, cu 4,32 puncte procentuale mai mare decât în anul trecut.

Din 4078 de restanțieri din sesiunile anterioare au promovat examenul 761 de candidați, ceea ce constituie 18,66%.

În total au promovat examenul de Bacalaureat 11 017 candidați, ceea ce constituie 58,73% din numărul total al celor admiși în sesiune. Sursa citată mai menţionează că numărul candidaţilor care au înregistrat nota medie mai mare de 8 a crescut comparativ cu anul precedent, iar a celor eliminaţi de la examene – s-a redus.

Sesiunea suplimentară a examenului de Bacalaureat va fi organizată în perioada 17-24 iulie 2017. Pentru participarea la sesiunea suplimentară, în zilele de 6 – 7 iulie, candidații vor depune o cerere în scris la Centrul de Bacalaureat în care au susținut sesiunea de bază.

Rezultate bune au înregistrat şi candidaţii din regiunea Orhei.

Teleneşti. Rezultatele sesiunii de bacalaureat sunt îmbucurătoare pentru cadrele didactice și liceenii din raionul Telenești, unde 75 de candidaţi din cei 84 care s-au înscris au susținut examenele. Adică rata promovării a constituit 80 %, fiind mult mai înaltă decât media pe ţară.

După cum am fost informaţi de dna Maria Vleju, şefă-adjunctă a Direcţiei Generale Educaţie Teleneşti, doar 9 elevi au restanțe la câte un obiect. Doi liceeni de la Sărăteni au restanțe la limba engleză, 5 candidaţi de la LT ”Lucian Blaga” din Teleneşti – la matematică, ceilalţi doi sunt de la LT „Adrian Păunescu” din Căzăneşti. Rata restanţelor  – 1.3% este cea mai mică în istoria BAC-ului din raionul Teleneşti.

Cea mai  înaltă medie – 9.5,  a obținut-o eleva Marina Salajan de la LT ”Lucian Blaga”, iar colega ei Olga Darii are media 9.2 . Valeria Stratan, Lucian Iurcu, Cristina Zelionchin, Iuliana Lelic, Olga Eșanu deasemenea au media mai mare de 9 puncte.

Au participat la BAC și 17 restanțieri din anii trecuți, dintre care 9, adică fiecare al doilea, au picat și au pierdut șansa să mai dea BAC-ul.

Dna Vleju a remarcat că nu a fost eliminat nici un elev pentru încălcarea regulilor, nu s-au înregistrat încercări de fraudare.

 

Şoldăneşti. Potrivt datelor Direcţiei Învăţământ, la sesiunea din anul curent au fost înscrişi 74 de candidaţi, inclusiv 22 de restanţieri din anii trecuţi. Au fost înregistrate 33 de note negative, iar un elev a fost eliminat de la examen pentru că a notat numele şi prenumele pe foaia cu răspunsurile, respectivul însă păstrându-şi dreptul de a repeta examenul.

Cele mai bune rezultate le-au obţinut liceenii de la LT „Ştefan cel Mare”. Un candidat a luat 3 de 9 şi un 8, acesta fiind cel mai bun rezultat personal înregistrat anul curent la sesiunea de bacalaureat din raionul Şoldăneşti, a concretizat sursa citată.

 

La   Direcţia Învăţământ, Tineret şi Sport Orhei miercuri la amiază informațiile despre rezultatele sesiunii de bacalaureat încă nu erau gata. După cum ne-a informat Silvia Mustovici, șefa instituției, la LT ”Ion Luca Caragiale” rata de promovare a examenelor a fost de 85.7%, la LT ”Alecu Russo” – 83 %, iar la L/T ”Onisifor Ghibu” – 92 %. Media pe raion la acea oră era de 86 %.

 

La Direcţia Învăţământ, Tineret şi Sport Rezina ne-au declarat că informaţia despre rezultatele pe raion la sesiunea de BAC vor fi gata numai joi dimineaţă. Interesant, la Chişinău marţi cunoşteau totalurile sesiunii pe întreaga ţara, iar în Rezina urmau să le concretizeze abea joi dimineaţă!?

Ion Cernei, Victor Sofroni

 Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker