Politic

25 de deputați ai Parlamentului European au expediat o scrisoare deschisă autorităților R. Moldova

25 de deputați ai Parlamentului European, ce provin din 19 state ale Uniunii Europene şi din cinci grupuri politice, au transmis o scrisoare deschisă  autorităților R. Moldova. Astfel, membrii Parlamentului European declară că sunt profund îngrijorați de ultimele evoluții din R. Moldova, relatează www.zdg.md

“Modificarea sistemului electoral promovat de partidele pe care le reprezentați ridică întrebări serioase despre angajamentul dvs. față de procesul democratic. Democrația este inima Uniunii Europene și așteptăm un angajament puternic față de valorile democratice de la țările pe care UE le sprijină.

(…) Ne așteptăm ca autoritățile din Moldova să ia măsuri rapide pentru a răspunde preocupărilor reale ale poporului, cum ar fi lupta împotriva corupției, investigarea fraudei din sectorul bancar și recuperarea banilor furați, reformarea sectorului justiției, asigurarea libertății presei, asigurarea respectării drepturilor omului, îmbunătățirea mediului de afaceri pentru crearea de locuri de muncă acasă și creșterea veniturilor populației. De asemenea, dorim să vă reamintim că Moldova are nevoie să ia măsuri imediate pentru a asigura finanțarea transparentă și legală a partidelor politice și a campaniilor electorale pentru a opri grupurile de corupție de la capturarea puterii.

(…) Am dori să vă îndemnăm să luați în serios opiniile Comisiei de la Veneția și să se retragă noua lege a sistemului electoral. Am dori să vă reamintim că un sistem electoral reprezentativ, inclusiv și echitabil, este esențial pentru consolidarea democrației și a statului de drept în R. Moldova, care sunt esențiale pentru calea spre integrarea  europeană. Vom continua să monitorizăm îndeaproape evoluțiile din acest domeniu din țara dvs.”, se spune în scrisoare.

 

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker