Evenimente

4 cetăţeni moldoveni bănuiţi de peste 80 de furturi în Austria în sumă de circa 1 milion de euro

Un grup de persoane originare din raioanele Telenești, Cahul, Leova și mun.Chișinău a fost reținut de colaboratorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu ofiţerii Direcţiei Generale Urmărire Penală a IGP al MAI, pentru infracțiuni săvârșite în Austria.

Potrivit unui comunicat de presă, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu ofiţerii Direcţiei Generale Urmărire Penală a IGP al MAI, au executat o cerere de asistenţă juridică internaţională formulată de autorităţile de drept ale Austriei, în cadrul procedurii penale pe faptul comiterii unei serii de peste 80 de furturi prin efracţii, pe teritoriul Austriei, în special în oficiile persoanelor juridice, case de locuit, depozite, în perioada de timp aprilie 2012 – decembrie 2016, de către patru cetăţeni ai Republicii Moldova cu vârsta cuprinsă între 30 şi 40 ani, daunele cauzate fiind estimate la aproximativ un milion de euro.

În ziua de 22 iunie c., în urma acţiunilor de urmărire penală şi a măsurilor speciale de investigaţii, procurorii şi ofiţerii de urmărire penală, cu asistenţa poliţiştilor austrieci, au efectuat concomitent 5 percheziţii la domiciliile bănuiţilor în raioanele Cahul, Leova, Teleneşti şi mun. Chişinău, fiind depistate şi ridicate mai multe obiecte presupuse a fi sustrase de pe teritoriul Austriei, printre care calculatoare performante, telefoane mobile, aparate foto, purtători de informaţie etc.

La moment, suspecţii  sunt reţinuţi pe teritoriul Austriei.

În imagine: Obiecte ridicate de către poliţişti din casele bănuiţilor şi ataşate la dosar.

 

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker