Social

Locul femeilor nu este doar la cratiță

 Aşa spun bărbații din raionul Șoldănești. Ei cred că femeile se descurcă mai bine decât bărbaţii în toate domeniile, inclusiv cel politic. Calitățile de care dispun femeile pentru a face față provocărilor din viața politică, socială și culturală ar fi empatia, răbdarea și perseverența.

La Șoldănești, bărbații vor ca femeile lor să fie mai active și să se implice mai mult în dezvoltarea socio-economică a raionului. Majoritatea intervievaților, în cadrul unui vox-populi, susțin că o femeie la putere ar rezolva mai multe probleme decât un bărbat.

În ultimul deceniu, în raionul Şoldăneşti, a sporit numărul femeilor cu funcții de răspundere. Femeile aproape au monopolizat sistemul de învățământ, unde doar 10 la sută din angajați sunt bărbați. Este mare şi numărul femeilor care lucrează în medicină. Chiar și în poliție, în ultimii ani, numărul angajatelor a sporit considerabil. Femeile din Șoldănești se pricep să facă orice meserie, de la cusătoreasă până la șefia raionului.

Conform datelor oficiale, la utimele alegeri locale, 8 din 27 de mandate de consilier raional au revenit femeilor. Femeile conduc și 3 din 23 de primării din raion.

În imagine: Participanţi şi participante la dezbateri publice organizate la Şoldăneşti de săptămânalul CUVÂNTUL în tema transparenţei cheltuirii banilor publici.

 

Natalia Rotari

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker