Evenimente

Tinerii în dialog cu reprezentanții autorităților publice locale

Membrii Clubului de Dezbateri din Telenești și reprezentanții autorităților publice locale s-au întrunit recent într-o şedinţă comună, organizată în cadrul proiectului ”Dezbateri pentru Dezvoltare” gestionat de Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei, pentru a discuta rezultatele unei cercetări sociologice realizate de ei şi propunerile pentru îmbunătăţirea situaţiei.

Astfel, 10 elevi de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din oraş, membri ai Clubului, au prezentat soluții la problemele cu care se confruntă tinerii din raion, identificate în baza unei cercetări sociologice. Daniela Lungu și Cătălin Druță au vorbit despre lipsa de oportunități privind organizarea timpului liber al tine-rilor şi soluţiile de depăşire a problemei. Radu Bontea și Ion Roman au prezentat proiectul unui cinematograf închis. Daniela Climentov-schi și Alexandru Litvinenco au propus modalități eficiente de uzilizare a calculatorului. Valentina Moisei și Ana Raevschi au prezentat ideea deschiderii la Telenești a unui cinematograf în aer liber.        

Nicolae Nastas, secretarul Consiliului Orăşenesc Telenești, Vadim Lelic, primarul localității, Tudor Roșca, consilier local au analizat propunerile prin prisma experienței lor profesionale, oferind sugestii privind susţinerea şi implementarea inițiativelor tinerilor.

Proiectul ”Dezbateri pentru Dezvoltare” este destinat liceenilor şi își propune să sporească implicarea acestora în activitățile sociale și procesul decizional, să-i ajute să înţeleagă mai bine importanța responsabilității sociale.

Proiectul  este implementat în 8 orașe din Moldova, inclusiv Telenești şi Orhei.

 

Mariana Platon, managera proiectului ”Dezbateri pentru dezvoltare” 

 

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker