Evenimente

Ajutoare din partea Fundației „Siol” din Irlanda

Sursa foto: telegraph.md
Sursa foto: telegraph.md

Centrul de plasament temporar pentru copii cu dizabilități din or. Orhei, alături de alte şapte instituţii similare din R. Moldova (centre de plasament pentru persoane cu dizabilități adulte și pentru copii cu dizabilități) a fost dotat cu echipament de protecție împotriva noului coronavirus, se menţionează într-un comunicat mediatizat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil”.

Donația a devenit posibilă grație noului suport financiar, în valoare de 50 000 Euro, oferit de Fundația „Siol” din Irlanda. Suma totală oferită până în prezent de fundație Guvernului Republicii Moldova este de 100 000 Euro. Suportul financiar este gestionat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/ de comun acord cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Echipamentul este format din măști chirurgicale, măști cu respiratoare, mănuși chirurgicale, combinezoane, halate medicale, bahile, bonete, ochelari de protecție, viziere, termometre cu raze infraroșii și dezinfectant.

Potrivit directoarei PPFC, Daniela Mămăligă, în perioada imediat următoare suportul financiar oferit de partenerii din Irlanda va fi direcționat și pentru susținerea familiilor cu copii aflate în situație de risc, care vor fi identificate în cooperare cu autoritățile tutelare din raioanele țării.

Primul grant, în valoare de 50 000 Euro, a fost oferit de Fundația „Siol” Guvernului Republicii Moldova la sfârșitul lunii martie c., din care au fost procurate echipamente medicale și de protecție pentru mai multe instituții medicale din țară și Centrul de plasament temporar pentru copii cu dizabilități din or. Hâncești. Grație donației, ca urmare a situației create de pandemie, 150 de familii cu copii aflate în situație de risc din 10 raioane au beneficiat de pachete cu produse alimentare și de igienă personală.

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker