Evenimente

Orheianca Corina Călugăru a fost realeasă în funcția de vicepreședintă a Comitetului Părților la Convenția privind combaterea traficului de ființe umane

Reprezentanta Permanentă a RM pe lângă Consiliul Europei a fost realeasă în funcția de vicepreședintă a Comitetului Părților la Convenția privind combaterea traficului de ființe umane.

Potrivit unui comunicat al reprezentanței, la care face referire radioorhei.info, la 9 februarie 2018, Reprezentanta Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, Corina Călugăru, a fost realeasă în calitate de vicepreşedintă a Comitetului Părţilor (CP) la Convenţia Consiliului Europei privind combaterea traficului de fiinţe umane.

Potrivit regulamentului CP, perioada de exercitare a mandatelor Președintelui și Vicepreședintelui CP constituie 1 an, cu dreptul de a fi reînnoite o singură dată. Reprezentanta Permanentă al RM și-a exercitat mandatul precedent, în perioada 10 martie 2017 – 9 februarie 2018. Președinte al CP a fost, la fel, reales Ambasadorul Marii Britanii Christopher Yvon.

Comitetul Părților este organul politic, constituit din reprezentanții celor 47 de state părți ale Convenției, în competenţa căruia intră alegerea membrilor Grupului de Experţi în domeniul combaterii traficului de fiinţe umane (GRETA), adoptarea recomandărilor referitoare la măsurile necesare în vederea combaterii fenomenului traficului de persoane.

Republica Moldova este parte la acest important instrument din 2008, fiind printre primele țări care a semnat și ratificat Convenţia.

Corina Călugăru este originară din Orhei și a fost numită în funcţia de Reprezentantă Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei în noiembrie, 2015.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker