PoliticSocial

Situaţia din R.Moldova văzută de cetăţeni şi de autorităţi

În topul celor mai mari probleme cu care se confruntă cetățenii din Republica Moldova intră şomajul, corupţia, salariile mici, sărăcia, pensiile mici, emigraţia, criza politică, criza economică, puterea executivă ineficientă. Cel puțin asta arată rezultatele sondajului recent făcut de compania „Magenta”, la solicitarea Centrului de Informare și Documentare NATO din RM.

Guvernarea, dacă judecăm chiar după raportul prim-ministrului Pavel Filip la doi ani de la investirea în funcţie, apreciază situaţia în termini optimişti. În opinia premierului economia ţării se dezvoltă în mod normal (creșterea economică anuală este de circa 4%), s-a majorat substanțial volumul veniturilor la bugetul de stat, se face mult pentru confortul antreprenorilor și asanarea sectorului bancar, a crescut salariul mediu pe economie, se realizează reforma sistemului de pensii, sistemelor de sănătate şi educaţie. Este în toi reforma justiției și luptei cu corupția, astfel încât toți cetățenii să fie egali în fața legii și să fie restabilită încrederea oamenilor în sistemul de justiție, a susţinut Pavel Filip.

Sondajul a fost realizat în perioada noiembrie 2017 – ianuarie 2018, pe un eșantion de 2282 de persoane. Marja de eroare este de 2,1 %.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker