EvenimenteSocial

Infecțiile virale acute: ne apropiem de pragul epidemic

În CUVÂNTUL din 26 ianuarie c. vă informam că „Infecțiile virale deocamdată stau ascunse”, dar se pare că în ultima vreme se fac tot mai prezente.

Potrivit dlui Vladimir Sinchevici, șeful Secției Epidemiologie a Centrului de Sănătate Publică Rezina, în raion crește numărul infecțiilor respiratorii acute. La data de 13 februarie c. erau 35 de cazuri. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în localitățile deservite de Centrul de Sănătate Rezina. Marea majoritate a celor afectați de maladie sunt copii ce frecventează grădinițele (18) și elevi (10). Astfel,  ne apropiem de pragul epidemic. Situația s-ar putea agrava și mai mult în cazul răcirii timpului.

Printre aceste cazuri de infecții respiratorii acute sunt înregistrate și 5 cazuri de gripă sezonieră, inclusiv un caz de gripă gen B confirmat de Laboratorul de Virusologie din Chișinău, a mai spus dl V. Sinchevici.

Ion Perciun

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker