EvenimenteSocial

Siguranţa circulaţiei rutiere – în grija autorităţilor

Pe parcursul anului 2017, în teritoriul deservit de Inspectoratul de Poliţie Şoldăneşti au fost înregistrate 57 de accidente rutiere, soldate cu 3 persoane decedate şi 3 traumatizate grav. Alte 50 de accidente s-au soldat cu pagube materiale. În comparaţie cu anul precedent (2016), în raion au fost înregistrate cu 28 de accidente mai puţin. Aşa arată situaţia în domeniul de referinţă prezentată Comisiei pentru Siguranța Circulației de pe lângă Consiliul Raional, de Nicolae Macovei, colaborator al IP Şoldăneşti.

Potrivit www.consiliul.soldanesti.md, în cadrul şedinţei Comisiei, şeful Direcţiei Învăţământ Nicolae Mândru a menţionat că în instituţiile de educaţie din raion au fost desfășurate 9 activități de educație rutieră, cu implicarea polițiștilor de sector și altor parteneri sociali, alte acţiuni cu scopul educării la elevi a unor deprinderi de comportare responsabilă în traficul rutier.

Planul de acțiuni în domeniul siguranței traficului rutier a fost completat cu mai multe puncte actuale. În 2018 se așteaptă să fie amenajate locuri de parcare pentru autovehicule și instalate indicatoare în orașul Șoldănești. Se va instala semnul rutier „Oprire interzisă” la intrarea pe teritoriul Spitalului raional și se va asigura marcajul pietonal din toate patru direcții la giratoriul din preajma Gării auto. În același context, Direcția Învățământ și-a propus să doteze unitățile de transport școlar cu camere de supraveghere, iar în școli – să fie amenajat un loc special cu materiale ilustrative despre siguranța traficului rutier,  mai menţionează sursa citată.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker