EvenimenteSocial

„Îmbătrânire și Sănătate”

Organizați într-un focus-grup de către Asociația Obștească „Centrul de Asistență Socio-Medicală la Domiciliu”(CASMED), mai mulți pensionari din oraşul Rezina, satele Boşerniţa, Ciorna şi Stohnai au discutat despre condițiile de trai, dar și despre incomoditățile cu care se confruntă zi de zi. La întrunire au participat persoane cu vârstele cuprinse între 60 și 87 de ani.

În imagine: Livia Golovatâi, coordonatoare de proiect și mode-ratoarea evenimentului, timp de două ore a discutat într-o atmosferă degajată și constructivă cu cei 20 de pensionari rezineni despre problemele cotidiene.

Audienţa a vorbit despre faptul cum este organizat transportul auto obștesc, despre starea străzilor, trotuarelor, căilor de acces către blocurile locative, cât și despre treptele ce fac legătura între blocuri locative și străzi. Participanţii la întrunire au abordat chestiuni despre starea oficiilor și a instituțiilor ce prestează servicii publice, inclusiv comunale și energetice, mai multe persoane s-au declarat nemulţumite de atitudinea autorităților publice faţă de organizarea activităţilor de odihnă şi agrement pentru persoanele în etate, implicarea acestora în viața comunității.

La finele întrunirii L. Golovatâi a menţionat că toate sugestiile, problemele abordate vor fi expuse într-un raport, care va fi prezentat autorităților orășenești pentru examinare și implementare.

Ion Perciun

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker