Politic

Motivele transferării dosarului Șor la Cahul nu sunt credibile

Motivele transferării dosarului primarului de Orhei, Ilan Șor, de la Curtea de Apel Chișinău la instanța de Apel Cahul nu sunt credibile. Acest lucru s-a făcut inclusiv pentru ca presa să nu poată ajunge la ședințele de judecată de pe acest caz. Opiniile au fost exprimate de către reprezentanți ai partidelor extraparlamentare în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi, consideră că nu sunt credibile motivele care au fost invocate pentru transfera-rea dosarului judiciar al primarului de Orhei, Ilan Șor, la Curtea de Apel Cahul. „Niciunul din cele șapte complete de judecători nu pot, după cum s-a prezentat, să examineze acest caz – este strigător la cer și scuza este ridicolă. Este clar că acest demers de a examina cauza la Cahul este strict pentru a continua tergiversarea și pentru a reduce presiunea publică asupra procesului din Chișinău”, a spus Mihai Popșoi.

Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Liviu Vovc, este de părere că dosarul a fost transferat de frica presei, pentru ca jurnaliștii să nu poată ajunge la aceste ședințe de judecată. „Astfel, ca societatea civilă și partidele politice emergente mișcării protestatare să nu poată protesta și cere arestarea lui Șor, l-au dus cât mai departe”, a declarat Vovc.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PLDM, Ion Terguță, judecătorii au înțeles că la un moment dat ar putea să devină parte a unui joc politic și ei vor trebui să strângă toate pietrele. „Trebuie să aflăm de ce judecătorii in corpore ai Curții de Apel refuză să judece acest dosar. Eu nu cred că este vorba despre o simplă recuzare a judecătorilor. S-ar putea să fie ceva mai mult decât atât”, afirmă Ion Terguță.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker