Evenimente

Patrimoniul cultural rezinean – în vizorul unui prestigios institut american

Un grup de reprezentanți ai Institutului Smithsonian din SUA, care se află în Moldova pentru identificarea oportunităților de dezvoltare în domeniul culturii și turismului din țara noastră, au vizitat raionul Rezina. Discuțiile pe care ei le-au avut la Ministerul Culturii au vizat stabilirea termenilor de referință și a domeniului de cercetare pentru un viitor proiect USAID privind prezervarea și valorificarea patrimoniului cultural al Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al Ministerului, oaspeților li s-a propus să viziteze 4 zone: Rezina, Orheiul Vechi, Ștefan Vodă şi Căușeni, potențiali viitori pretendenți să participe în proiectul dat.

 Acum o săptămână, oaspeţii din SUA, însoţiţi de viceministrul Culturii, Gheorghe Postică, au sosit în raionul Rezina. După o întâlnire cu angajaţii Secţiei Cultură, ei au vizitat rezervația peisagistică Saharna, Complexul monastic Saharna și Mănăstirea Țâpova. Foto www.consiliul.Rezina.

Potrivit www.consiliul.Rezina, scopul deplasării delegației americane la Rezina a fost sondarea terenului și studierea patrimoniului cultural-turistic din zona noastră, istoriei mănăstirilor vizitate, identificarea problemelor cu care se confruntă locuitorii din zonele date, a potențialului spațiilor de cazare pentru  turiști etc.

Membrii delegației au menționat că vor reveni numai-decât pe aceste locuri nemaipomenit de frumoase pentru a le pune în valoare prin implementarea diferitor proiecte, așa încât patrimoniul cultural-turistic rezinean să fie valorificat la justa sa valoare, mai menţionează sursa citată.

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker