Util

Nu scăpaţi sezonul!

Din ţuvloaie, cum li se zice în multe sate stiblelor verzi de la usturoi, care formează în vârf sămânţa, pot fi preparate nişte delicii, de să te lingi pe degete. Recoltaţi-le cât nu sunt prea mari, deoarece odată cu creşterea partea de jos a stiblei se lemnifică. Din ele puteţi prepara o pastă extraordinar de aromată, plină cu vitamine şi minerale, dar şi aspectuoasă. Stiblele se rup, se spală, se zvântează bine cu un ştergar,se înlătură partea lemnoasă, se taie în bucăţi mici, se pun în blender, se adaugă câte jumătate de linguriţă de sare şi două linguri de ulei la fiecare 500 grame de mlădiţe şi se mărunţesc. Dacă nu aveţi blender – folosiţi maşina de tocat carne. Pasta obţinută se pune în borcănaşe sau containere şi se dă la congelator. Nu are termen de păstrare, dar nici nu se reţine mult acolo. Poate fi adăugată în mâncăruri de carne sau peşte, putem prepara cu ea sosuri (cu smântână, verdeaţă de pătrunjel, maioneză, ulei vegetal, ou şi tot ce ne dorim. Pentru tartine pasta poate fi amestecată cu brânză de vaci, slănină tocată, avocado ş.a. Dar mai ales amestecată cu unt, la nişte cartofiori noi fierţi sau la un borşuleţ e ceva absolut extraordinar. La fel, putem face un mujdei, adăugând rând pe rând ulei, apă minerală şi oţet ori suc de lămâie după gust.

Ce altceva mai putem prepara din usturoi verde? Unele gospodine pun aceste stible pur şi simplu la murat, ca pe castraveţi, spre exemplu. Altele le prăjesc la fel cum procedează cu păstăile, adăugându-le şi cartofi, eventual smântână.

Sursa foto: www.gustos.ro

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker