Electorala 2016: Voteaza informat

Surprize în ajun de scrutin

Liderul Partidului Democ-rat din Moldova, Marian Lupu, s-a retras miercuri, cu 5 zile înainte de ziua alegerilor, din campania electorală. Asta în situaţia când articolul 46 din Codul Electoral prevede că decizia de retragere din cursa pentru fotoliul de președinte trebuie să fie depusă „nu mai târziu de șapte zile până la ziua alegerilor”. Marian Lupu a declarat că se retrage din cursa electorală pentru a crește șansele candidatului de dreapta cu cea mai mare susţinere din partea electoratului.

 

Candidata comună a PPPDA-PAS-PLDM la funcția de președinte, Maia Sandu a spus: „PD a hotărât să-și spele imaginea prin a declara acest sprijin FALS pentru candidatul unic. Cu acest măr otrăvit, Plahotniuc vrea să-l ajute, de fapt, pe Dodon. Lui Plahotniuc i-a fost frică de faptul că votul oamenilor va arăta cât de puțină susținere are candidatul puterii, Marian Lupu”. Andrei Năstase a calificat retragerea lui M.Lupu drept “un gest otrăvit şi fals”. Iar liderul PLDM, Viorel Cibotaru a declarat că “Maia Sandu nu are nevoie de suportul unor oligarhi și corupți!” În opinia lui Mihai Ghimpu, retragerea lui Marian Lupu din cursa electorală are scopul de a-l favoriza pe candidatul PSRM, Igor Dodon. La fel au calificat acţiunea PDM mai mulţi experţi şi analişti politici. 

 În  aceeaşi zi unele instituţii media au transmis, cu referire la surse din PPEM, că şi Iurie Leancă se retrage din cursa electorală. Dar seara acesta a declarat că decizia dacă rămâne  sau nu în cursa electorală va fi anunțată joi, 27 octombrie, după o consultare cu activul partidului. La momentul când CUVÂNTUL a fost dat la tipar încă nu era clar câţi concurenţi electorali şi cine anume vor figura în buletinul de vot pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016.

Tudor Iaşcenco

Sursa foto: Point.md

 

          

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker