Politic

Andrei Pântea spune că dosarul omorului din Codrii Orheiului este unul din motive pentru care a fost arestat

Fostul şef-adjunct, al Procuraturii Generale, Andrei Pântea a fost arestat pentru 25 de zile. Instanţa de judecată a acceptat demersul procurorilor în acest sens. Fostul prim-adjunct al Procurorului General, Andrei Pântea, este acuzat de faptul că a transmis materialele dosarului lui Grigore Caramalac, alias Bulgaru în Federaţia Rusă, acolo unde ulterior acesta a fost clasat.
După ce a fost scos din sala de judecată Pîntea a declarat jurnaliştilor că este nevinovat şi că motivul pentru arestul său, ar fi activitatea sa profesională în dosarele 7 aprilie, Pădurea Domnească şi omorul din Codrii Orheiului.

În 2012, Pântea a semnat o ordonanţă prin care dispunea efectarea unor investigaţii suplimentare pe marginea omorului din Codrii Orheiului, în care a fost implicat actualul deputat PDM, Constantin Ţuţu. Ordonanţa a fost însă anulată de o instanţă de judecată din Chişinău.

Amintim că în aprilie 2012, Constantin Ţuţu a fost implicat într-o încăierare cu focuri de armă lângă un restaurant din apropiere de Orhei, în urma căreia a murit Alexei Veretco, de 42 de ani.
După ce persoana care l-ar fi omorât pe Veretco s-a predat, ceilalţi trei suspecţi, inclusiv Ţuţu, au fost scoşi de sub urmărire pentru omor, fiind, în schimb, cercetaţi penal pentru huliganism.
Procesul de judecată a început în 2013, iar în mai 2016 în acest dosar a fost condamnată la 8 ani de închisoare o singură persoană, care a declarat că a tras în Alexei Veretco pentru a se apăra. Ceilalţi figuranţi au fost declaraţi nevinovaţi.
Avocatul familiei Veretco, Roman Zadoinov, declara după şedinţa de judecaţă din Orhei că sentinţa va fi atacată la Curtea de Apel Chişinău.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker