Evenimente

Certificat de credibilitate pentru o întreprindere din Chițcani

Inspectoratul Fiscal de Stat pe raionul Telenești a acordat Certificat de credibilitate Cooperativei de Producere ”Chițcani” în semn de gratitudine pentru achitarea la timp a impozitelor și taxelor către stat pe parcursul unei perioade mari de timp. Certificatul respectiv i-a fost înmânat dlui Sergiu Găină, conducătorul întreprinderii, de către Ion Frunză, șeful IFS.

După cum ne-a relatat dl Frunză, acesta este primul Certificat de credibilitate înmânat unui agent economic local în ultimii doi ani:

”Pentrtu a obține un ”Certificat de credibilitate” agentul economic trebuie să întrunească câteva criterii, care țin de un număr stabil de angajați, achitarea la timp a taxelor și impozitelor, alte acțiuni specifice ce-l caracterizează drept un contribuabil onest”, a remarcat dl Frunză.

Serghei Găină, la rândul său, a menţionat că achitarea impozitelor către stat trebuie să fie o datorie patriotică a fiecărui cetățean.

”La noi activează 40 de angajați și ne ocupăm în exclusivitate de agricultură. Anual  achităm circa 700 mii de lei impozite și taxe. Totodată, în calitate de contribuabili, ne interesăm ca acești bani să fie valorificați cu socoteală”, a relatat pentru ”C” conducătorul întreprinderii.

Serviciul Fiscal de Stat a selectat 53 de contribuabili din ţară, care au dat dovadă de grad înalt de conformare fiscală voluntară prin calcularea corectă, raportarea, vărsarea deplină și la timp la Bugetul Public Național. Aceste întreprinderi vor fi scutite pentru următorii doi ani de controale fiscale.

Ion Cernei                     

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker