Politic

Sturza: Se pare că nu-i merge guvernului Filip cu FMI… Moldova rămâne fără finanțare externă!

Foto: UNIMEDIA 

Republica Moldova rămâne fără finanțare externă în anul curent. Și asta, deoarece, Consiliul Director al FMI nu a luat ieri, 19 octombrie, în discuție programul de colaborare cu guvernul Republicii Moldova.

Potrivit lui Ion Sturza, motivul ar fi lipsa de coordonare între Banca Mondială și FMI pe pachetul de masuri de reforme pentru următorii trei ani.

 

„Vești proaste pentru moldoveni! Se pare că nu-i merge guvernului Filip cu FMI…Ieri, 19 octombrie, Consiliul Director al FMI nu a luat în discuție programul de colaborare cu guvernul Republicii Moldova. Motivul e plauzibil – lipsa de coordonare între Banca Mondială și FMI pe pachetul de masuri de reforme în următorii trei ani. Următoarea ședință este preconizată pentru sfârșitul de noiembrie. Evident, nu „problemele tehnice” sunt la mijloc. Donatorii vor să vadă cum vor evalua procesele politice (alegerile prezidențiale), dar și presiunea pusa de lobbyștii anti-Plahotniuc la Washington, considerat de unii principalul artizan al furtului miliardului”, scrie Ion Sturza pe pagina sa de Facebook.

Astfel, Republica Moldova rămâne fără finanțare externă în anul curent, ceea ce înseamnă o gaură în buget de trei miliarde de lei.

„Republica Moldova rămâne fără finanțare externă în anul curent, e vorba de circa 130 de milioane USD, respectiv, și cu o gaură în buget de trei miliarde de lei.
E o sumă uriașă, imposibil de acoperit din resurse interne, împrumuturi bancare. Pensii, salarii, investiții. Incertă este și finanțarea în următorii ani. S-ar putea ca efortul inuman, dar și nelegal de a pune pe spatele oamenilor furtul miliardului (cică, o precondiție a FMI) să fie zadarnic sau, mai bine zis, un joc bine făcut de a ascunde beneficiarii reali ai furtului secolului. Acum o întrebare retorică: cui i-a trebuit jocul de-a prezidentul „ales de popor”? Ce s-a rezolvat? Se pare (dacă nu ne vom mobiliza să facem o minune) vom avea un președinte agent a Kremlinului, vom rămâne fără bani și fără onoare în lumea civilizată. Și asta pentru ca cineva să aibă timp să șteargă urmele jafului și să căsăpească complicii?! Cu ce rămân moldovenii, dragi strategi ai „stabilizării”? Cel mai trist scenariu posibil pentru Republica Moldova: un stat bântuit de hoții de bani și de viitor”, a adăugat Ion Sturza.

www.unimedia.info

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker