Politic

Au cheltuit peste 15 milioane de lei în două săptămâni

Cea mai impresionantă sumă cheltuită până acum în campania electorală este înregistrată la candidatul PD Marian Lupu – 15,369 mln de lei. Partidul Nostru a cheltuit pentru promovarea lui Dmitri Ciubaşenco peste 4,456 mln de lei.

După cum relatează www.radioorhei.md, în primele două săptămâni ale campaniei electorale, pentru Inna Popenco, candidata din Orhei a MSPR Ravnopravie la preşedinţie s-au cheltuit peste 2 milioane de lei.

Potrivit raportului financiar prezentat de această formaţiune la CEC, la cheltuieli a fost trecută suma de 2,191 mln de lei, iar la venituri – 2,202 mln de lei. Banii pentru campanie au fost donaţi de către 3 firme în care proprietari sau administratori sunt rudele şi persoanele apropiate primarului de Orhei, Ilan Shor.

La capitolul cheltuieli, Popenco se află în aceeaşi cate-gorie cu Igor Dodon de la PSRM şi Mihai Ghimpu de la PL, care au indicat cheltuieli de 2,062 mln lei şi 2,571 mln lei, respectiv.

La capătul celălalt se situează Partidul Dreapta, din partea căruia candidează Ana Guţu şi care a anunţat că nu a deschis încă cont şi PAS cu Maia Sandu, care a indicat cheltuieli de peste 80 de mii de lei.

La independenţi, Silvia Radu a declarat cheltuieli de peste 1,879 mln de lei,  iar Valeriu Ghileţhi de cca 20 de mii de lei.

Sursa foto: inprofunzime.md

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker