Politic

„Eşti terminat” – sms-ul lui Dodon, trimis lui Grigoriev după interviul de pe Deschide.MD

Liderul PSRM, Igor Dodon i-a trimis un mesaj de intimidare lui Igor Grigoriev, după ce ultimul a acordat un interviu portalului Deschide.MD, în care a dezvăluit – cu referire la spusele lui Ilan Shor – că Platon ar fi finanţat campania socialiştilor, în 2011. Grigoriev cataloghează mesajul drept ameninţare, în timp ce Dodon neagă cu vehemenţă autenticitatea sms-lui respectiv.

 

Mesajul „Tu cu tăt eşti un om terminat” a ajuns la Igor Grigoriev prin intermediul aplicaţiei Viber, de la Igor Dodon, la 20 de minute după publicarea interviului său pe site-ul Deschide.MD. 

Acesta consideră că Igor Dodon nu are pentru ce să se supere „şi mai ales să-l ameninţe cu viaţa„. 

„Prin interviul care l-am acordat mi-am exprimat pur poziţia şi atitudinea cetăţenească faţă de mai multe lucruri care se întâmplă în societatea noastră. Vreau să-i spun dlui Dodon că un preşedinte de ţară trebuie sa fie sincer în faţa poporului, iar de judecat trebuie să ne judece oamenii. Fiecare dintre noi are dreptul să-şi expună opinia. Aşa să ne ajute Bunul Dumnezeu, prin iertare, pocăinţă, rabdare şi rugaciuni care se fac de la Sf. Munte Athos până în satele pravoslavnice din toată lumea”, ne-a declarat Igor Grigoriev. 

Întrebat de ce a recurs la o astfel de atitudine şi cum trebuie interpretat sms-ul cu pricina, Dodon ne-a răspuns: „Nu am trimis aşa mesaje. El cred că vrea să dezvolte subiectul. I-am scris doar să nu mă deranjeze pe mine şi pe familia mea”.

Igor Grigoriev a comentat şi acuzaţiile lui Ilan Shor care au fost formulate într-o reacţie postată pe Facebook, după publicarea interviului său.

„E şi normal să fi avut o reacţie, căci au fost vizaţi, dar eu nu am făcut atac la persoană, spre deosebire de ei. Eu am spus lucrurilor pe nume, cât despre unul, atât şi de altul. Ilan Shor se pretinde a deveni politician, lider de partid, cu partidul denumit cu numele lui, o aberaţie şi amoralitate totală, care nu face decât să adeverească ceea ce am menţionat în interviu: este preocupat doar de imaginea lui şi foloseşte o întreagă echipă  în scopuri cinice. Şi cel mai grav e faptul că foloseşte şi manipulează oamenii. Este evident una: că ceea ce am menţionat este dreptate pură, iar dreptatea doare, însă domnii Dodon şi Shor nu sunt politicieni, ci sunt politicani – persoane care fac din politică un mijloc abil și demagogic de realizare a intereselor personale„, a adăugat Grigoriev.

Totodată, fostul şef al staffului lui Ilan Shor, a negat declaraţia primarului de Orhei care, în reacţia sa, a spus că l-a dat afară pe Grigoriev pentru că se ocupa de politică şi nu de interesele oamenilor. Grigoriev ne-a trimis o copie a cererii de demisie de la Klassika Asigurări şi ne-a spus că una similară trebuie să fie şi la Primăria Orhei, care confirmă plecare de bunăvoie din funcţia de viceprimar. 

Cât despre cele spuse în interviu despre finanţarea campaniei lui Igor Dodon şi reacţia ulterioară a liderului PSRM, Grigoriev a ţinut să reamintească declaraţiile lui Ilan Shor în care el însuşi vorbeşte despre banii pe care i-a dat lui Dodon în 2011. 

Igor Grigoriev a acordat un interviu portalului Deschide.MD, în care a făcut mai multe dezvăluri. Fostul şef de staff al lui Shor ne-a spus că primarul de Orhei i-ar fi recunoscut că „l-a finanţat pe Dodon în 2011 împreună cu Slava Platon”. Despre Ilan Shor, fostul viceprimar de Orhei a spus că acesta se laudă cu proiecte care de facto, generează datorii enorme în bugetul local al Orheiului, că Ilan Shor îi este dator cu bani şi că acesta foloseşte orheienii pentru a-şi rezolva problemele cu justiţia. 

Ulterior Ilan Shor a catalogat dezvăluirile lui Grigoriev drept un act de frustrare, dar a refuzat să comenteze fiecare acuzaţie în parte, spunându-ne că acestea nu pot fi probate. 

Veaceslav Platon a confirmat două din cele trei informaţii care l-au vizat în interviu: că îl cunoaşte pe Grigoriev şi că ultima dată s-au văzut la nunta lui Sergiu Sârbu. Platon nu a confirmat, însă, faptul că el ar fi finanţat campania lui Dodon, în 2011. 

Şi Igor Dodon a calificat „ieşirea la rampă” a lui Grigoriev drept un „gest descalificant, care trădează o cădere psihică”.

Sverlana Maftei, deschide.md

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker