Evenimente

Raionul Orhei depăşeşte de două ori media pe ţară la dereglări psihice

Pe 10 octombrie este marcată Ziua mondială a sănătăţii mintale, latură a vieţii despre care oamenii noştri consideră greşit că e ruşine să vorbească.

În acelaşi timp, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, la care se referă www.sputnik.md, în anul trecut la 100 mii populaţie în Republica Moldova au fost înregistrate 210 cazuri de dereglări psihice printre minori şi 146 de cazuri printre adulţi.

În raionul Orhei indicatorul dat este de două ori mai mare decât în ansamblu pe ţară, iar primul loc îl ocupă  raionul Briceni cu 491 de cazuri la 100 mii locuitori. Cea mai răspândită formă de dereglări psihice este depresia.

Foto simbol: doctorulzilei.ro

Reporter „C”

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker