Social

Trei încercări – aceeaşi învingătoare

După două tentative, rezultatele cărora au fost anulate, la indicaţia Ministerului Educaţiei, la Şoldăneşti, s-a repetat etapa a patra a concursului pentru suplinirea funcţiei de manager al Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare”. Concurentele au fost examinate de o nouă comisie. Însă şi aceste rezultate ar putea fi contestate.

Cu o diferenţă de 1,51 puncte, Raisa Gonţa a învins şi de această dată în concursul pentru ocuparea funcţiei de manageră a Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare” din Şoldăneşti. Contracandidata ei, Viorica Caranciuc, susţine că, dacă vor fi atestate abateri de la regulamentul de desfăşurare a concursului, va contesta din nou rezultatele finale.

Conform Regulamentului, în componenţa comisiei de concurs se cuvine să fie inclus un director dintr-o instituție similară de învățământ din aceiași unitate administrativ-teritorială care are experiență, prestigiu profesional și realizări remarcabile. Pentru acest rol a fost aleasă Eugenia Jora, manageră la liceul din Răspopeni.

Pentru a prezenta planul de dezvoltare al instituţiei în următorii ani, candidatelor li s-a oferit câte 15 din 45 de minute rezervate pentru interviu.

Potrivit lui Alexandru Grădinari, șef adjunct al Direcției Învățământ Șoldănești, președintele comisiei de concurs, Raisa Gonţa şi-a prezentat planul strategic în timpul rezervat. Din cauza proiectului său voluminos, Viorica Caranciuc nu a reuşit să se încadreze în timpul indicat. Comisia i-a acordat suplimentar încă 2 minute. Ambele concurente au primit aceleaşi întrebări din partea juriului. Raisa Gonţa a fost apreciată cu 6,85 puncte. Viorica Caranciuc a acumulat 5,34 puncte.

Amintim că Ministerul Educaţiei a anulat de două ori decizia comisiei de concurs pentru suplinirea funcţiei de manager al Liceului “Ştefan cel Mare”. Viorica Caranciuc nu a fost de acord cu rezultatele concursului, acuzând membrii comisiei de părtinire. Abaterile au fost confirmate şi de Ministerul Educaţiei, care a dispus repetarea etapei a patra – interviul – a concursului cu o comisie în componenţă nouă.

Victor Sofroni

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker