Evenimente

Fără violenţă lumea poate fi mai bună

Profesorii şi elevii de la LT „Alexei Mateevici” din Şoldăneşti au cerut poliţiei şi autorităţilor publice raionale să combată violenţa din societate, care devine tot mai frecventă. În cadrul unui flash mob, şcolarii au scandat lozinci antiviolenţă. Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Păcii.

Prin mesajele lor antiviolenţă, ei au atenţionat opinia publică asupra ultimelor cazuri de violenţă din raionul Şoldăneşti.

Participanţii la flash mob au strigat din răsputeri „Jos violenţa!” şi „Agresorii la pedeapsă!”. Ei pledează pentru dreptate şi pedepsirea celor implicaţi în cazul tinerei din Şoldăneşti violate de Ziua Independenţei. Cu atât mai mult că printre făptaşi se numără şi câţiva colaboratori ai Inspectoratului de Poliţie Şoldăneşti. Profesorii s-au arătat revoltaţi că agresorii sunt încă în libertate.

La flash mob au fost prezenţi şi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie. Conform datelor statistice, oferite la Inspectoratul raional de Poliţie, de la începutul anului curent, în teritoriu, oamenii legii au iniţiat peste 200 de dosare penale. În aproximativ 20 de cazuri au fost pornite dosare pentru violenţă. Victime ale acestui flagel sunt minori şi femei. În acest răstimp, poliţia a emis 21 de ordonanţe de protecţie acordate victimelor violenţei, cu 4 mai mult decât pe tot parcursul anului trecut.

Natalia Rotari

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker