Evenimente

Companiile nu mai sunt obligate să folosească ștampila

A intrat în vigoare legea care prevede anularea obligativității ștampilei pentru companii. Amendamentele aprobate anterior de parlament și publicate în Monitorul Oficial prevăd clar dreptul la alegere al oamenilor de afaceri de a folosi ștampila în activitatea lor.

Este prevăzut că întreprinderile și oamenii de afaceri nu sunt obligați să dețină ștampila și să o aplice pentru documente de orice tip. Dacă legislația prevede necesitatea aplicării ștampilei, cerința se consideră executată, dacă documentul este semnat de persoana împuternicită de companie sau om de afaceri. Proiectul este orientat spre îmbunătățirea climatului de afaceri, mediului investițional local și să contribuie la dezvoltarea companiilor mici și medii.

De asemenea, ștampila este unul din barierele netarifare pentru comerțul transfrontalier și îngreunează procesul exportului și implementarea Acordului privind crearea zonei de comerț liber, aprofundat și atotcuprinzător dintre Moldova și UE.

În prezent, ștampila este obligatorie pentru înregistrarea companiei, iar costul acesteia este de 30 la sută din costurile totale de 1424 de lei, necesare pentru inițierea afacerilor în Moldova. La elaborarea proiectului de lege s-a ținut cont de experiența din acest domeniu a țărilor europene (Marea Britanie, Franța, Olanda, Germania, Belgia), dar și din SUA.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker